8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Începând din 2005, anual este marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie (World Day of Remembrance – WDoR), în a treia duminică a lunii noiembrie. În 2021, data la care sunt comemorate victimele accidentelor de circulaţie este 21 noiembrie.

 

“Anul acesta marchează începutul noului Deceniu de Acţiune pentru Siguranţa Rutieră 2021-2030, pe parcursul căruia Ziua mondială va juca un rol foarte important – prin evidenţierea motivelor tuturor acţiunilor necesare în acest Deceniu care urmează.

 

Ca în fiecare an, obiectivele #WDoR 2021 (“We do NOT want MORE victims to remember, we want to live our lives TOGHETHER!”) sunt de a oferi victimelor traficului rutier şi familiilor acestora o platformă pentru: a aminti de toţi oamenii ucişi sau răniţi grav pe şosele; a recunoaşte munca esenţială a serviciilor de urgenţă; a atrage atenţia asupra răspunsului legal, în general, banal, la decesele şi rănirile din culpă pe şosele; a pleda pentru un sprijin mai susţinut pentru victimele traficului rutier şi familiile acestora; a promova acţiuni bazate pe dovezi pentru a preveni şi, în cele din urmă, a stopa alte decese şi răniri din traficul rutier. #WDoR 2021 pune în centrul atenţiei reducerea vitezei de trafic.

 

Vitezele mici au potenţialul de a preveni multe decese şi răniri grave, în special cele ale pietonilor şi ale tuturor celorlalţi participanţi vulnerabili din trafic – copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi”, menţionează site-ul www.worlddayofremembrance.org.

 

Tema acestei zile, în 2021, este “ACT for LOW SPEEDS /ACT for LOW SPEED STREETS”, iar sloganul este “REMEMBER. SUPPORT. ACT”.

 

Sursa Google

21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

 

1783: La Paris, Jean-François Pilâtre de Rozier și François Laurent d’Arlandes au realizat primul zbor din lume într-un balon cu aer cald; zborul a durat 25 de minute, pe o distanta de 9 km iar altitudinea maximă atinsă a fost de 900 de metri.

Sursa Wikipedia

1877: Thomas Edison anuntă invenția sa: fonograful, o mașină care poate înregistra sunete.

Sursa Google

1880: Printr-un act semnat la Sigmaringen, prințul Ferdinand de Hohenzollern, nepotul de frate al lui Carol I este desemnat prinț moștenitor al coroanei României.

Sursa Wikipedia

2002: NATO invită Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia să devină membre.

Sursa Wikipedia

2019: Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, este acuzat oficial de procurorul general Avichai Mandelblit de luare de mită și abuz de încredere, în trei dosare penale. Netanyahu susține că acuzațiile fac parte dintr-o „vânătoare de vrăjitoare” politică împotriva sa.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...