8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Începând din 2005, anual este marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie (World Day of Remembrance – WDoR), în a treia duminică a lunii noiembrie. În 2021, data la care sunt comemorate victimele accidentelor de circulaţie este 21 noiembrie.

 

“Anul acesta marchează începutul noului Deceniu de Acţiune pentru Siguranţa Rutieră 2021-2030, pe parcursul căruia Ziua mondială va juca un rol foarte important – prin evidenţierea motivelor tuturor acţiunilor necesare în acest Deceniu care urmează.

 

Ca în fiecare an, obiectivele #WDoR 2021 (“We do NOT want MORE victims to remember, we want to live our lives TOGHETHER!”) sunt de a oferi victimelor traficului rutier şi familiilor acestora o platformă pentru: a aminti de toţi oamenii ucişi sau răniţi grav pe şosele; a recunoaşte munca esenţială a serviciilor de urgenţă; a atrage atenţia asupra răspunsului legal, în general, banal, la decesele şi rănirile din culpă pe şosele; a pleda pentru un sprijin mai susţinut pentru victimele traficului rutier şi familiile acestora; a promova acţiuni bazate pe dovezi pentru a preveni şi, în cele din urmă, a stopa alte decese şi răniri din traficul rutier. #WDoR 2021 pune în centrul atenţiei reducerea vitezei de trafic.

 

Vitezele mici au potenţialul de a preveni multe decese şi răniri grave, în special cele ale pietonilor şi ale tuturor celorlalţi participanţi vulnerabili din trafic – copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi”, menţionează site-ul www.worlddayofremembrance.org.

 

Tema acestei zile, în 2021, este “ACT for LOW SPEEDS /ACT for LOW SPEED STREETS”, iar sloganul este “REMEMBER. SUPPORT. ACT”.

 

Sursa Google

21 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

 

1783: La Paris, Jean-François Pilâtre de Rozier și François Laurent d’Arlandes au realizat primul zbor din lume într-un balon cu aer cald; zborul a durat 25 de minute, pe o distanta de 9 km iar altitudinea maximă atinsă a fost de 900 de metri.

Sursa Wikipedia

1877: Thomas Edison anuntă invenția sa: fonograful, o mașină care poate înregistra sunete.

Sursa Google

1880: Printr-un act semnat la Sigmaringen, prințul Ferdinand de Hohenzollern, nepotul de frate al lui Carol I este desemnat prinț moștenitor al coroanei României.

Sursa Wikipedia

2002: NATO invită Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia să devină membre.

Sursa Wikipedia

2019: Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, este acuzat oficial de procurorul general Avichai Mandelblit de luare de mită și abuz de încredere, în trei dosare penale. Netanyahu susține că acuzațiile fac parte dintr-o „vânătoare de vrăjitoare” politică împotriva sa.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...