Anual, la 21 noiembrie, în întreaga lume este celebrată televiziunea, un bun prilej pentru a conştientiza impactul tot mai mare pe care aceasta îl are.
Într-o lume controlată de progresele tehnologiei, în care viaţa noastră de zi cu zi depinde de informaţie, televiziunea continuă să aibă – alături de radio – locul său în comunicare şi educare.
Prin programele variate pe care le oferă, de la cele culturale sau ştiinţifice până la cele de divertisment, televiziunea ne informează, educă şi distrează.
ONU încurajează ca misiunea posturilor tv să fie una paşnică, de promovare a valorilor democratice.
Cu o istorie de peste un secol la nivel mondial, televiziunea a început să emită alb-negru în ultima zi a anului 1956.
1.În 1783, la Paris, Jean-François Pilâtre de Rozier și François Laurent d’Arlandes au realizat primul zbor din lume într-un balon cu aer cald; zborul a durat 25 de minute, pe o distanta de 9 km iar altitudinea maximă atinsă a fost de 900 de metri.
2.În 1784, Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordonă reprimarea Răscoalei conduse de Horea.
3.În 1877, Thomas Edison anuntă invenția sa: fonograful, o mașină care poate înregistra sunete.
4.În 1880, printr-un act semnat la Sigmaringen, prințul Ferdinand de Hohenzollern, nepotul de frate al lui Carol I este desemnat prinț moștenitor al coroanei României.
5.În 1922, Rebecca Felton este învestită în funcția de prima femeie din SUA senator. Este reprezentanta statului Georgia și are 87 de ani.
6.În 1995 se semnează Acordul de la Dayton (SUA). Este consfintit astfel Acordul de pace asupra Bosniei, semnat de către președinții bosniac, Alia Izetbegovici, croat, Franio Tudjman și sârb, Slobodan Milosevici, semnat la 14 dec. 1995, la Paris. Sfârșitul războiului civil din Bosnia.
7.În 2002, NATO invită Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia să devină membre.