duminică, septembrie 8, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 21 APRILIE ÎN ISTORIE

21 APRILIE ÎN ISTORIE

La data de 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.

 

Sursa DOC.ro

 

Anul acesta, Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei are loc în plină pandemie de COVID-19. De aceea, ONU a făcut un apel la persoanele cu înclinaţii artistice, imaginaţie şi creativitate să trimită desene, filmări, fotografii şi mesaje de impact prin care să promoveze statul acasă, igiena personală, distanţarea socială, dar şi gândirea pozitivă şi solidaritatea.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, la 27 aprilie 2017, Rezoluţia 71/284, prin care se decide ca la data de 21 aprilie să fie marcată Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, potrivit http://www.un.org.

Este marcată la şase zile de la data naşterii celui mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452) şi cu o zi înaintea Zilei Planetei Pământ.

În acest fel, ONU doreşte să sublinieze faptul că un viitor sustenabil pentru planetă poate fi obţinut în special printr-o abordare ştiinţifică, economică şi culturală care este în permanenţă creativă şi inovatoare.

În 2013, a fost publicat Raportul ONU asupra economiei creative, realizat de UNESCO şi de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Din paginile acestuia reiese faptul că atât creativitatea, cât şi inovaţia, fie la nivel individual, fie la nivel colectiv, urmează să se numere printre principalele resurse ale naţiunilor în secolul al XXI-lea.

Creativitatea în economie înseamnă nu doar spirit antreprenorial, ci şi identificarea de noi oportunităţi de utilizare mai eficientă a resurselor naturale din prezent.

 

Sursa Creative Education

 

21 APRILIE ÎN ISTORIE

 

1535: Fenomenul halou se observă deasupra Stockholmului și este descris în faimoasa pictură „Vädersolstavlan”.

Sursa Wikipedia

1689: Un mare incendiu cuprinde Biserica Neagră din Brașov, distrugând acoperișul și mobilierul din interior.

Sursa Wikipedia

1864: Alexandru Ioan Cuza sancționează Codul Penal care intra în vigoare în anul 1865.

Sursa Wikipedia

1960: Inaugurarea orașului Brasilia, noua capitală federală a Braziliei (orașul a fost construit între anii 1957 și 1960 după planurile arhitectului Oscar Niemeyer și ale urbanistului Lucio Costa).

Sursa Wikipedia

1967: O lovitură de stat are loc în Grecia, instaurând un regim dictatorial supranumit ”Regimul Coloneiilor”, care a activat până pe 23 iunie 1974. Până pe 17 noiembrie 1973, acesta a fost condus de către Georgios Papadopoulos.

Sursa Alchetron

1995: Exploratorul Teodor Negoiță devine primul român care atinge Polul Nord, în cadrul unei expediții ruse de cercetare.

Sursa Semimaraton Gerar

ULTIMELE ARTICOLE

Rolul femeii în biserica adventistă

Rolul femeii în biserica adventistă. De-a lungul istoriei, femeile au jucat un rol vital în comunitățile religioase, iar Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea...

Tineretul adventist și provocările societății moderne

Tineretul adventist și provocările societății moderne. Tinerii adventiști de astăzi se confruntă cu o multitudine de provocări în societatea modernă. Provocări care îi testează...

Ce activități putem face în weekend?

Ce activități putem face în weekend? Weekendul este un moment special pentru familie, o ocazie de a petrece timp de calitate împreună și de...

Cum mai mâncăm dacă nu avem timp?

Cum mai mâncăm dacă nu avem timp? Lipsa timpului este o provocare tot mai frecventă în societatea modernă, afectând inclusiv modul în care ne...