Data de 20 octombrie marchează, anual, Ziua Mondială a Osteoporozei, eveniment ce are rolul de a crește gradul de conștientizare, la nivel global, a necesității de a preveni, depista și trata osteoporoza.
Ziua Mondială a Osteoporozei a fost inițiată în 1995 de către Societatea Națională de Osteoporoză din Marea Britanie și Comisia Europeană și organizată ulterior de către Fundația Internațională a Osteoporozei.
Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză este cea mai mare organizaţie non-guvernamentală din lume dedicată sănătăţii oaselor şi prevenirii osteoporozei.
Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză a fost lansată în 1998 la Congresul european privind osteoporoza organizat la Berlin, se arată pe site-ul www.iofbonehealth.org.
Sărbătoarea antrenează activități dedicate sănătății osoase în peste 90 de țări din întreaga lume.
Osteoporoza este afecţiunea care face ca oasele să devină slabe şi fragile precum sticla.
Cei afectaţi de osteoporoză pot avea o fractură de os chiar şi după cea mai uşoară cădere din postura verticală, sau printr-un simplu strănut sau o simplă aplecare pentru a lega un şiret la pantof.
La nivel mondial, una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani sunt supuşi riscului de a suferi o fractură cauzată de osteoporoză.
1.În 1349 Papa Clement al VI-lea interzice flagelarea.
Papa Clement al VI-lea, pe numele său laic Pierre Roger sau Petre de Fécamp a fost papa Bisericii Catolice cu sediul la Avignon din 7 mai 1342 până la moartea lui.
Pierre s-a tras din nobilimea sud-franceză, intrând de tânăr în Ordinul Benedictienilor.
La 36 de ani a ajuns starețul mănăstirii Fécamp iar cu doi ani mai târziu episcop de Arras.
Fiind uns arhiepiscop de Sens în 1329, a fost numit arhiepiscop de Rouen în 1330.
Papa Benedict l-a numit cardinal în 1338.
După o sedisvacanță de numai zece zile conclavul l-a ales papă pe 7 mai 1342.
Intronizarea lui a avut loc pe 19 mai. Clement s-a dovedit de a fi un veritabil nepotist: în septembrie a numit zece cardinali noi, din care nouă erau tot din Franța de Sud, iar cinci erau nepoți de-ai lui.
2.În 1638 s-a încheiat construcția Mănăstirii Căldărușani, ctitorie a lui Matei Basarab (1632 – 1654).
3.În 1920 începe greva generală a proletariatului din România, la care participă cca 400.000 de salariați; cuprinde toate ramurile industriei și transporturilor și este prima greva politica generală a proletariatului din întreaga Românie (20–28 octombrie).
4.În 1968, Lady Jacqueline Kennedy se căsătorește cu armatorul grec Aristotle Onassis.
Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis a fost soția celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy și a fost Prima Doamnă a Statelor Unite în timpul președinției acestuia, din 1961 până la asasinarea lui, în 1963.
Mai târziu, a fost căsătorită cu magnatul grec Aristotel Onassis, din 1968 și până la decesul acestuia în 1975.
În ultimii 20 de ani de viață, a avut o carieră de succes ca editor de cărți. A murit de cancer limfatic în 1994.
5.În 1985 peste 50 de persoane au murit și peste 100.000 de oameni au fost evacuați din Filipine, în timpul taifunului „Dot”
6.În 2011, în timpul războiului Civil din Libia, forțele rebele îl capturează pe dictatorul libian Muammar Gaddafi în orașul său natal Sirte și îl ucid la scurt timp după aceea.