Anual, la 20 februarie este marcată Ziua mondială a justiţiei sociale. Iniţiativă a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 26 noiembrie 2007, Ziua mondială a justiţiei sociale a început să fie aniversată din anul 2009, potrivit www.un.org. La 10 iunie 2008, Organizaţia Internaţională a Muncii a adoptat Declaraţia privind justiţia socială pentru o globalizare echitabilă.
În anul 2021, tema propusă de ONU pentru această zi este „Un apel pentru justiţie socială în economia digitală”.
Mediul online a devenit, în ultimul deceniu, un loc propice pentru desfăşurarea activităţilor economice, tendinţă impulsionată pe fondul pandemiei de COVID-19.
Drept urmare, pentru multe persoane, accesul la piaţa muncii este condiţionat de cel la conexiunea de internet.
Reversul medaliei este că populaţia unor zone şi chiar a unor ţări întregi ar putea avea de suferit din cauza conexiunilor la internet neperformante, preţurilor ridicate pentru serviciile online sau, pur şi simplu, de imposibilitatea de a se putea conecta. ONU atrage atenţia că, în acest fel, inegalităţile sociale deja existente se adâncesc sau, în paralel, pot apărea unele noi.
20 FEBRUARIE ÎN ISTORIE
1547: Eduard al VI-lea este încoronat rege al Angliei la Westminster Abbey.
1798: Mareșalul francez, Louis Alexandre Berthier, îl îndepărtează pe Papa Pius al VI-lea de la putere.
1816: Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini, debutează la „Teatro Argentina”, cu un fiasco.
1849: Împăratul Austriei, Franz Joseph I, a promulgat o Constituție prin care se recunoaște Transilvaniei o autonomie limitată (4 februarie – 4 martie 1849).
1922: A avut loc, la București, logodna Principesei Maria a României cu Principele Alexandru (unicul fiu al regelui Serbiei, Petru I Karagheorghevici); nunta a avut loc la 8 iunie 1922, la Belgrad.
1938: A debutat, la postul de radio București, Maria Tănase, cea care va deveni simbolul cântecului popular românesc.
2006: A fost inaugurată Law Racoviță, prima stație românească din Antarctica.