vineri, decembrie 1, 2023
Acasă arhiva articole Ziua de azi 2 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

2 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1.Astazi, in India, este serbată “Ziua Națională”. A fost aleasă această dată datorită celui mai cunoscut filosof pe care l-a dat India lumii: Mahatma Gandhi.
Pe 2 octombrie 1869 s-a născut Mohandas Karamchand Gandhi – inițiatorul mișcărilor de revoltă nonviolente. Mahatma, in traducere din sanscrită, înseamnă “marele suflet”

2. Pe 2 octombrie 1930, la 22 de ani și o zi de la producerea primei serii de automobile ale lui Henry Ford, acesta pune temelia pentru Uzinele Ford din Koln.

3.1955 – la ora 11:45, seara, se închide primul computer digital, ENIAC, o adevarată mașinărie în valoare de 500.000 produsă de Universitatea din Pennsylvania , care fusese pornită pe 29 iulie 1947. ENIAC este prescurtarea de la Electronic Numerical Integrator And Computer care în traducere înseamnă Calculator și Integrator Electronic Numeric. Folosea Armatei Americane și a fost construit pentru a calcula tabele balistice.

4.1984 – Stația spațiala Salyut 7 impreuna cu echipajul de la bord înregistrează un record. Leonid Denisovich Kizim, Vladimir Alekseyevich Solovyov și Oleg Jurjewitsch Atkow – cosmonauți sovietici revin pe Pământ dupa 237 de zile in stația spațiala.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...