2 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

Ultimele articole:

Urmareste-ne:

În 1938 a fost instituită Ziua Martin Luther King: În Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, președintele Ronald Reagan semnează legea care instituie o sărbătoare federală, care să fie celebrată an de an în a treia luni din ianuarie pentru comemorarea lui Martin Luther King
Dar cine a fost acest om și de ce merită o zi dedicată lui?! Dacă ne întoarcem în istorie, vom vedea că a trăit în perioada în perioada 1928 – 1968, iar pe atunci oamenii de culoare erau discriminați și tratați precum animalele de povară.
Era o persoană pașnică și a susținut protestele demonstrative, liniștite în care expunea punctele sale de vedere prin discursuri. În timpul unui marș pentru libertate (28 august 1963) a pronunțat unul dintre cele mai celebre discursuri: I have a dream (Am un vis).
Principala moștenire lăsată de Martin Luther King a fost victoria obținută în domeniul eliminării discriminării rasiale. Legea Civil Rights Act din 1968, a fost promulgată în 11 aprilie, la doar o săptămână distanță de moartea liderului de culoare.
MLK se plasează pe locul al doilea în clasamentul Gallup al celor mai admirate persoane din sec. 20. În 1963 a fost desemnat de revista Time, Person of the Year. În 2000 a fost votat al șaselea într-un clasament online “Personalitatea Secolului” lansat de aceeași revistă. De asemenea, s-a plasat pe locul al treilea într-un clasament al “celor mai mari americani”, inițiat de AOL și Discovery Channel.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *