8.5 C
București
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Acasă Articole Ziua de azi 2 MAI ÎN ISTORIE

2 MAI ÎN ISTORIE

Pe 2 mai, începând din 2005, celebrăm Ziua Naţională a Tineretului. Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat în anul 2004 de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.

La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională.

Așa se face că, un an mai târziu, 2 mai a devenit Ziua Naţională a Tineretului.

La nivel mondial, tinerele generaţii sunt sărbătorite la 12 august.

Foto Pixabay

1.În 1536, regina Anne Boleyn a Angliei, este arestată și închisă sub acuzația de adulter, incest, trădare și vrăjitorie.

Anne Boleyn a fost a doua soție a regelui Henric al VIII-lea al Angliei, cu care s-a căsătorit în ianuarie 1533, la numai patru luni după ce acesta a divorțat de Caterina de Aragon.

Foto Wikipedia

2.În 1635, pe 2 mai, la Paris, se deschide Jardin Royal des plantes médicinales, grădina regală de plante medicinale.

Grădina a fost plantată sub instrucțiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard și Guy de La Brosse.

Cinci ani mai târziu, ea a fost pusă la dispoziția publicului.

Foto Pixabay

3.În 1960, Caryl Chessman, condamnat la moarte în SUA, este executat, după ce executarea hotărârii a fost amânată de opt ori.

Cazul a declanșat o dezbatere la nivel mondial asupra pedepsei cu moartea, pentru că persistă îndoielile asupra făptașului.

4. Pe 2 mai 1968 se lansează cel de-al doilea program al Televiziunii Române, TVR 2.

5.În 1989, Ungaria și-a deschis frontiera cu Austria și a început demontarea gardului de sârmă ghimpată de la Hegyeshalom. Începutul căderii Cortinei de Fier.

Cortina de fier este o sintagmă des folosită pentru a desemna linia de demarcație în Europa între Europa Occidentală și Europa Răsăriteană, din perioada Războiului Rece.

Foto Wikipedia

6.În 2011 teroristul Osama bin Laden este ucis de către membrii unor forțe speciale americane din Abbottabad, Pakistan, în cursul operațiunii cu numele de cod Operațiunea Neptune Spear.

Usamah bin Muhammad bin Awad bin Ladin a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume.

Guvernul Statelor Unite ale Americii l-a numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

foto Wikipedia

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Avertizare de la Parlamentul European: Libertatea presei, în pericol!

Parlamentul European este profund îngrijorat de situaţia libertăţii mass-mediei în Uniune şi denunţă violenţele, hărţuirea şi presiunile cu care se confruntă jurnaliştii, se arată...

Criză de cadre medicale în secțiile de Terapie Intensivă. Situația este gravă în toată Europa

Criza de medici şi asistente pentru secţiile de Terapie Intensivă Covid-19 nu este doar în România. Însă, la noi în țară, semnalele de alarmă...

27 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

La data de 27 noiembrie 1885 se năștea Liviu Rebreanu, prozator și dramaturg român, membru titular al Academiei Române.   Înainte de a scrie și de...

FLORIN BOGDAN: ”Știu care sunt problemele și nevoile societății românești”

Bogdan Florin Emil s-a născut pe 28 noiembrie 1973 în orașul Săcueni, județul Bihor. A absolvit Liceul Petofi Sandor, pentru ca apoi să urmeze...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?