8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Articole Ziua de azi 2 MAI ÎN ISTORIE

2 MAI ÎN ISTORIE

Începând din 2005, tinerii românii sărbătoresc Ziua lor Națională, pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10.2004.

 

Sursa Google

 

Adulții de mâine din România își sărbătorește de două ori pe an ziua dedicată tinereții. Din anul 2000, Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește pe 12 august, în plină vară, dar tinerii români au parte și de o zi națională, celebrată pe 2 mai.

Cu prilejul acestei zile, tineretul participa de obicei la diverse activități sociale, culturale, artistice și sportive organizate în vederea atragerii lor către domeniile de interes și benefice vârstei.

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat în anul 2004 de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.

La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Așa se face că un an mai târziu 2 mai a devenit Ziua naţională a Tineretului.

 

Sursa Google

 

2 MAI ÎN ISTORIE

1536: Regina Anne Boleyn a Angliei, este arestată și închisă sub acuzația de adulter, incest, trădare și vrăjitorie.

Sursa Wikipedia

 

1635: La Paris, se deschide Jardin Royal des plantes médicinales, grădina regală de plante medicinale. Grădina a fost plantată sub instrucțiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard și Guy de La Brosse.

Cinci ani mai târziu, ea a fost pusă la dispoziția publicului.

Sursa Wikipedia

1869: La Paris se deschide un loc de divertisment muzical sub numele de Folies Trévise. Se va dezvolta ca un teatru de vodevil și cabaret și va deveni cunoscut sub numele de Folies Bergère.

Sursa Wikipedia

1945: Oficialii Uniunii Sovietice au anunțat căderea Berlinului.

Generalul Helmuth Weidling semnează predarea Berlinului către Armata Roșie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sursa Wikipedia

 

1960: Caryl Chessman, condamnat la moarte în SUA, este executat, după ce executarea hotărârii a fost amânată de opt ori.

Cazul a declanșat o dezbatere la nivel mondial asupra pedepsei cu moartea, pentru că persistă îndoielile asupra făptașului.

Sursa NY Daily News

2011: Teroristul Osama bin Laden este ucis de către membrii unor forțe speciale americane din Abbottabad, Pakistan, în cursul operațiunii cu numele de cod Operațiunea Neptune Spear.

Sursa Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?