8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Ziua de azi 2 IULIE ÎN ISTORIE

2 IULIE ÎN ISTORIE

An de an, la 2 iulie este sărbătorită Ziua internațională a ziaristului sportiv. Această dată a fost aleasă, în 1994, de către Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființare.

 

Ședința constitutivă a AIPS avut loc la Paris, la 2 iulie 1924, și a reunit 80 de reprezentanți din 18 state, printre care și România, sub președinția lui Henry Pate, reprezentant al guvernului Franței, în calitate de Înalt Comisar pentru Educație Fizică și Sport.

Cu prilejul primei reuniuni, ziariștii sportivi au elaborat statutul AIPS. Conform acestuia, AIPS își propune „apărarea intereselor ziariștilor sportivi, strânsa colaborare pentru progres și educație, îndeplinirea misiunii de fraternitate și pace între oameni și popoare”

 

Asociația Presei Sportive din România (APS) este afiliată AIPS.

Președintele APS este Dumitru Graur, reales în funcție la 16 mai 2015, pentru un mandat de patru ani. APS a luat ființă în decembrie 1927, atunci când mai mulți gazetari sportivi din București au luat inițiativa înființării asociației și au ales primul comitet de conducere, potrivit http://www.apsmedia.ro/.

Sursa Google

 

2 IULIE ÎN ISTORIE

1888: Ion Luca Caragiale este numit director al Teatrului Național din București.

Sursa Google

1900: Pe Lacul Constanța, lângă Friedrichshafen, Germania, are loc primul zbor al unui Zeppelin.

Sursa Wikipedia

1923: Accidentul feroviar de la Vintileanca, soldat cu zeci de morți și răniți.

Sursa Historia

1937: Piloții americani, Amalia Earhart și Fred Noonan, care au încercat să zboare în jurul lumii, au fost dați dispăruți deasupra Oceanului Pacific.

Evenimentul declanșează cea mai mare operațiune de căutare anterioară celui de-Al Doilea Război Mondial și dă naștere la o varietate de teorii ale conspirației.

Sursa Wikipedia

 

2002: Bancherul american, Steve Fossett, a devenit primul om care a călătorit singur, nonstop, în jurul lumii într-un balon.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...