miercuri, iulie 24, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 2 APRILIE ÎN ISTORIE

2 APRILIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată, în fiecare an, pe data de 2 aprilie.

Aceasta a fost desemnată de către Rezoluția „62/139 a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007.

Scopul acestei zile este creșterea gradului de conștientizare a autismului la toate nivelele societății;

Există în prezent site-ul web „World Autism Awareness Day” (Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului), care oferă materiale și sugestii cu privire la modul în care se poate participa la această zi, precum și o listă a activităților curente în diferite țări și organizații, care se realizează pentru a sărbători această zi.

Foto Pixabay

1.În 1711 a avut loc tratatul de alianță dintre Moldova și Rusia, încheiat la Luțk între Dimitrie Cantemir și țarul Petru I.

Acest tratat prevedea o alianță militară antiotomană, dar prin el se recunoștea și domnia ereditară în familia Cantemireștilor și autoritatea absolută a domnului.

Foto Wikipedia

2.Pe 2 aprilie 1792 este adoptată prima lege monetară în SUA. S-a stabilit ca monedă unică dolarul.

Dolarul american este unitatea monetară a Statelor Unite. Este abreviat în mod normal folosind simbolul $, USD, sau US$.

Dolarul a fost adoptat de către Congresul Confederațiilor Statelor Unite pe data de 6 iulie 1785.

Foto Wikipedia

3.În 1949 au fost naționalizate farmaciile urbane, laboratoarele chimico-farmaceutice și de analiză medicală.

Foto Pixabay

4.În 1979, odată cu retragerea ultimelor trupe marine britanice, a luat sfârșit prezența Marii Britanii în Insula Malta.

Foto Pixabay

5.În 1982, trupe argentiniene au debarcat în insulele Falkland, declanșând războiul Malvinelor, dintre Argentina și Marea Britanie, care a durat până la 14 iunie 1982.

Foto Pixabay

6.Pe 2 aprilie 1991 a început erupția vulcanului Pinatubo pe insula filipineză Luzon.

Pinatubo sau Mount Pinatubo este un vulcan activ de pe insulele Filipine, mai precis în regiunea centrală a insulei Luzon.

Azi vulcanul are o înălțime de 1486 m, iar înainte de erupția din 1991 vulcanul măsura 1745 m înălțime.

Așezarea vulcanului fiind la 93 km de Manila și 26 km de Angeles, găsindu-se la granița dintre provinciile Zambales, Bataan și Pampanga.

Până în anul 1991 vulcanul era considerat un vulcan stins.

Foto Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...