19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

Ultimele articole:

Urmareste-ne:

19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

19 nov. 2019
-->

1.În anul 1377 avem prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou, prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea “cu munca și cheltuiala lor proprie”.

2.Pe 19 noiembrie 1493, Cristofor Columb descoperă Puerto Rico. Puerto Rico este un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii situat în nord-estul Mării Caraibilor, la est de Republica Dominicană.

3.1861 – Se încheie Conferința națională a fruntașilor politici romani din Banat, ținută la Timișoara, la care se adopta o moțiune prin care se cere autonomia Banatului față de Ungaria, teritoriul acestuia urmând sa fie numit – Căpitanatul român sau să fie încorporat Transilvaniei care devenise autonomă.

4.Pe 19 noiembrie 1969, in cadrul programului Apollo – Apollo 12 astronauții americani Charles Conrad și Alan Bean aselenizează în Oceanul Furtunilor și devin astfel a 3-a respectiv a 4-a persoană care pășește pe Lună.

5.În 1985 la Geneva, președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan și liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov se întâlnesc pentru prima dată.

6.1998 – Tabloul lui Vincent van Gogh, Portretul artistului fără barbă este vândut la licitație pentru suma record de 71,5 milioane de dolari.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *