8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Articole Ziua de azi 19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

1.În anul 1377 avem prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou, prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca și cheltuiala lor proprie”.

2.Pe 19 noiembrie 1493, Cristofor Columb descoperă Puerto Rico. Puerto Rico este un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii situat în nord-estul Mării Caraibilor, la est de Republica Dominicană.

3.1861 – Se încheie Conferința națională a fruntașilor politici romani din Banat, ținută la Timișoara, la care se adopta o moțiune prin care se cere autonomia Banatului față de Ungaria, teritoriul acestuia urmând sa fie numit – Căpitanatul român sau să fie încorporat Transilvaniei care devenise autonomă.

4.Pe 19 noiembrie 1969, in cadrul programului Apollo – Apollo 12 astronauții americani Charles Conrad și Alan Bean aselenizează în Oceanul Furtunilor și devin astfel a 3-a respectiv a 4-a persoană care pășește pe Lună.

5.În 1985 la Geneva, președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan și liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov se întâlnesc pentru prima dată.

6.1998 – Tabloul lui Vincent van Gogh, Portretul artistului fără barbă este vândut la licitație pentru suma record de 71,5 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

8 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a...

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?