miercuri, iulie 24, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

19 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

1.În anul 1377 avem prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou, prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca și cheltuiala lor proprie”.

2.Pe 19 noiembrie 1493, Cristofor Columb descoperă Puerto Rico. Puerto Rico este un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii situat în nord-estul Mării Caraibilor, la est de Republica Dominicană.

3.1861 – Se încheie Conferința națională a fruntașilor politici romani din Banat, ținută la Timișoara, la care se adopta o moțiune prin care se cere autonomia Banatului față de Ungaria, teritoriul acestuia urmând sa fie numit – Căpitanatul român sau să fie încorporat Transilvaniei care devenise autonomă.

4.Pe 19 noiembrie 1969, in cadrul programului Apollo – Apollo 12 astronauții americani Charles Conrad și Alan Bean aselenizează în Oceanul Furtunilor și devin astfel a 3-a respectiv a 4-a persoană care pășește pe Lună.

5.În 1985 la Geneva, președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan și liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov se întâlnesc pentru prima dată.

6.1998 – Tabloul lui Vincent van Gogh, Portretul artistului fără barbă este vândut la licitație pentru suma record de 71,5 milioane de dolari.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...