Home arhiva articole Ziua de azi 19 IUNIE ÎN ISTORIE

19 IUNIE ÎN ISTORIE

0
19 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 19 iunie aniversăm Ziua Mondială a Plimbărilor.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre plimbări:
  • Mersul la pas alert reduce cantitatea de grăsime din corp, scade tensiunea arterială.
  • Cea mai lungă plimbare în jurul lumii a fost realizată de Jean Beliveau, un fost vânzător de reclame luminoase. El a mers 75.000 de kilometri, în 64 de ţări.
I-a luat 11 ani să facă această plimbare.
  • Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Harvard a demonstrat că mergând între o oră și trei ore pe săptămână, riscul dezvoltării cancerului uterin este redus cu 19%.
Cercetarea este cu atât mai relevantă cu cât efectele mersului pe jos au fost studiate timp de două decenii, pe un eșantion de 73.600 de persoane.
  • Având în vedere că circumferinţa Pământului este de aproximativ 40.233 de kilometri, iar o persoană merge cu o viteză medie de 5 km pe oră, ar dura 347 de rile pentru a face înconjurul lumii, dacă ar merge non-stop.
  • Specialiştii recomandă să mergem 6000 de paşi pe zi, pentru a ne îmbunătăţi sănătatea şi 10.000 de paşi pe zi pentru a slăbi.
  • Un om arde la fel de multe calorii atunci când merge ca atunci când aleargă. Alergatul doar te ajută să ajungi mai devreme la destinaţie.
Sursa Pixabay
  1.În 1953, soții Julius și Ethel Rosenberg au fost executați, în SUA, sub acuzația ca au livrat Uniunii Sovietice secretul bombei atomice. Condamnați în 1951, au fost ultimii americani executați pentru spionaj. Procesul de spionaj al secolului a durat numai 2 zile și a declanșat în întreaga lume, în contextul „războiului rece”, manifestații antiamericane. Procesul Rosenberg a avut răsunet mare în anii 1950. Cazul Rosenberg continuă să fie controversat și astăzi. Sentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la 5 aprilie 1951, iar execuția a avut loc la 19 iunie 1953 în închisoarea Sing-Sing din statul New York. În 1993, cei doi au fost achitați, în urma procesului de revizuire deschis de cei doi copii ai soților Rosenberg.
Sursa Wikipedia
2.În 1956, Marilyn Monroe se căsătorește cu scriitorul Arthur Miller. Marilyn Monroe a fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială. Cea mai însemnată parte a filmelor ei au fost făcute pentru 20th Century Fox, unde și-a luat și numele care a făcut-o celebră. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.
Sursa Wikipedia
3.Pe 19 iunie 1983 a fost inaugurat podul rutier de la Agigea, cu o lungime totală de 300 m, circulația desfășurându-se pe patru benzi. Agigea este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Constanța, Dobrogea, România. Este reședința comunei omonime. La recensământul din 2002 avea o populație de 4.078 locuitori. 4.În 2001 a fost realizat, pentru prima dată în România și în Europa Centrală și de Est, un transplant de inimă artificială de ultimă generație „Novacor” –  (Institutul de Boli Cardiovasculare Fundeni din București). 5.În 2014, prințul Felipe, singurul fiu al regelui Juan Carlos I și fost Prinț de Asturia, a urcat pe tronul Spaniei sub numele de regele Felipe al VI-lea. Filip al VI-lea de Bourbon și Grecia, alternativ Felipe al VI-lea este actualul rege al Spaniei. A urcat pe tron la 19 iunie 2014, după abdicarea tatălui său, regele Juan Carlos I.
Sursa Wikipedia