Jucătorul român de tenis, Horia Tecău împlinește astăzi 36 de ani. Horia Tecău s-a născut pe 19 ianuarie 1985, la Constanța. A ocupat locul întâi în clasamentul mondial ATP al jucătorilor de dublu. Este component al lotului național de Cupa Davis al României.
La Jocurile Olimpice de vară din 2016 a obținut medalia de argint împreună cu Florin Mergea.
La vârsta de 14 ani s-a clasat pe locul I la dublu, împreună cu Florin Mergea, la europenele pentru juniori de la San Remo.
În competițiile de juniori la dublu, a fost, împreună cu Florin Mergea, în 2002 si 2003, campion la Wimbledon și finalist la Australian Open.
În 2006 finalist la dublu, alături de mexicanul Bruno Echagaray, la turneul challenger de la Puebla, Mexic, finalist la dublu, alături de Florin Mergea, la challenger-ul de la Mamaia, finalist la dublu, alături de americanul Nick Monroe, la challenger-ul de la Manta, Ecuador.
2010, 2011 și 2012 au fost ani foarte buni pentru Tecău.
În 2017, la US Open,Horia Tecău și Jean-Julien Rojer,favoriții numarul 12 au câștigat finala în fața perechei Feliciano López/Marc López(Spania/Spania)în două seturi cu scorul de 6-4,6-3.
***
1834: S-a deschis, la București, Școala de muzică vocală, declamație și literatură a Societății Filarmonice, nucleul viitorului Conservator. Primul director și profesor de literatură a fost Ion Heliade Rădulescu.
1840: Căpitanul american Charles Wilkes a observat în timpul unei expediții de explorare, coasta estică a Antarcticii și a cerut ca această regiune, cunoscută ulterior drept Wilkes Land, să devină parte a Statelor Unite.
1853: La Roma a avut loc premiera operei lui Giuseppe Verdi, Trubadurul (Il Trovatore).
1889: Statul român a devenit proprietarul tuturor căilor ferate de pe teritoriul României, care măsurau 1.377 km.
1915: Primul Război Mondial: A avut loc primul atac aerian major asupra unor ținte civile în Marea Britanie când două zepeline germane au bombardat orașele Great Yarmouth și King’s Lynn de pe coasta estică a Angliei.
1966: Indira Gandhi a devenit prim-ministru al Indiei.
Indira Priyadarshini Gandhi a fost prim-ministru al Indiei din 19 ianuarie 1966 până la 24 martie 1977, și, din nou, din 14 ianuarie 1980 până la asasinarea ei pe 31 octombrie 1984.
Fiica primului prim ministru al Indiei, Jawaharlal Nehru, și mamă a altuia, Rajiv Gandhi, Indira Ghandi a fost unul dintre cei mai notabili și controversați lideri politici.
În ciuda numelui faimos, nu există nici o legătură de rudenie cu Mahatma Gandhi.
Publicația Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.
1983: Criminalul nazist de război Klaus Barbie este arestat în Bolivia.
1999: A cincea mineriadă – Ministrul de Interne, Gavril Dejeu, demisionează după ce minerii au trecut de toate barajele forțelor de ordine din Defileul Jiului.
Președintele Constantinescu a anunțat că autoritățile sunt hotărâte să împiedice repetarea descinderilor minerilor în Capitală din 1990 și 1991.
Minerii au refuzat să negocieze cu o comisie guvernamentală desemnată în acest sens.