vineri, decembrie 1, 2023
Acasă arhiva articole Ziua de azi 19 AUGUST ÎN ISTORIE

19 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua mondială a fotografiei, celebrată pe 19 august, a fost iniţiată şi promovată de fotograful australian, Korske Ara, în 2009. La marcarea zilei participă milioane de oameni din întreaga lume, fie ei profesionişti sau pasionaţi de fotografie.

 

La fel ca şi în anii precedenţi, în 2021, site-ul Zilei mondiale a fotografiei, www.worldphotographyday.com, invită participanţi să posteze propriile fotografii pe Instagram sau utilizând hashtagul #WorldPhotographyDay, pentru ca fotografia să apară pe această pagină. Scopul este de a ajunge la peste 1.000.000 de postări #WorldPhotographyDay în 2021.

De pe vremea lui Joseph Nicéphore Niépce, din 1826/1827, de când datează prima imagine permanentă (cunoscută), tehnologia fotografiei a cunoscut salturi extraordinare în ultimele două secole.

Primele aparate foto, produse în Franţa şi Anglia în anii 1840, puteau fi folosite doar de inventatorii lor şi de cei pasionaţi.

De la naşterea, în 1887, a filmului fotografic până la apariţia erei digitale, fotografia şi-a cimentat locul în cultura omenirii. De atunci şi până astăzi, realizarea fotografiei a trecut prin diverse etape în drumul său spre perfecţiune, potrivit www.lightstalking.com.

Sursa Google

 

19 AUGUST ÎN ISTORIE

1316: Regele Carol Robert de Anjou acordă Clujului statutul de oraș și-l scoate din posesiunea Episcopiei Catolice de Alba Iulia.

Sursa Wikipedia

 

1934: Hitler primește 89,9% din voturile germanilor care sunt de acord cu noile sale puteri.

Sursa Wikipedia

 

1979: A fost inventat CD-ul – Revolutia s-a produs intr-o periferie a orasului Hanovra din Germania

Sursa Wikipedia

 

2004: Lansarea la bursa a companiei multinationale Google.

Sursa RFI Romania

 

2005: China și Rusia au început primele exerciții militare comune în așa-numita „Misiune de Pace 2005”.

Exercițiile vor dura opt zile și vor simula invadarea unei țări imaginare, în zona Vladivostokului și a regiunii chineze Shandong.

Sursa Google

 

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...