8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 19 AUGUST ÎN ISTORIE

19 AUGUST ÎN ISTORIE

Ziua mondială a fotografiei, celebrată pe 19 august, a fost iniţiată şi promovată de fotograful australian, Korske Ara, în 2009. La marcarea zilei participă milioane de oameni din întreaga lume, fie ei profesionişti sau pasionaţi de fotografie.

 

La fel ca şi în anii precedenţi, în 2021, site-ul Zilei mondiale a fotografiei, www.worldphotographyday.com, invită participanţi să posteze propriile fotografii pe Instagram sau utilizând hashtagul #WorldPhotographyDay, pentru ca fotografia să apară pe această pagină. Scopul este de a ajunge la peste 1.000.000 de postări #WorldPhotographyDay în 2021.

De pe vremea lui Joseph Nicéphore Niépce, din 1826/1827, de când datează prima imagine permanentă (cunoscută), tehnologia fotografiei a cunoscut salturi extraordinare în ultimele două secole.

Primele aparate foto, produse în Franţa şi Anglia în anii 1840, puteau fi folosite doar de inventatorii lor şi de cei pasionaţi.

De la naşterea, în 1887, a filmului fotografic până la apariţia erei digitale, fotografia şi-a cimentat locul în cultura omenirii. De atunci şi până astăzi, realizarea fotografiei a trecut prin diverse etape în drumul său spre perfecţiune, potrivit www.lightstalking.com.

Sursa Google

 

19 AUGUST ÎN ISTORIE

1316: Regele Carol Robert de Anjou acordă Clujului statutul de oraș și-l scoate din posesiunea Episcopiei Catolice de Alba Iulia.

Sursa Wikipedia

 

1934: Hitler primește 89,9% din voturile germanilor care sunt de acord cu noile sale puteri.

Sursa Wikipedia

 

1979: A fost inventat CD-ul – Revolutia s-a produs intr-o periferie a orasului Hanovra din Germania

Sursa Wikipedia

 

2004: Lansarea la bursa a companiei multinationale Google.

Sursa RFI Romania

 

2005: China și Rusia au început primele exerciții militare comune în așa-numita „Misiune de Pace 2005”.

Exercițiile vor dura opt zile și vor simula invadarea unei țări imaginare, în zona Vladivostokului și a regiunii chineze Shandong.

Sursa Google

 ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]