8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

La 18 septembrie 2021 este marcată Ziua internaţională a salarizării echitabile, pentru aducerea în atenţia publică a eforturilor susţinute privind obţinerea unei remuneraţii corespunzătoare pentru activitatea depusă, conform www.un.org.

 

Marcarea acestei zile contribuie la consolidarea angajamentului Naţiunilor Unite faţă de drepturile omului şi împotriva tuturor formelor de discriminare, conform www.un.org. A fost marcată pentru prima dată la 18 septembrie 2020.

În majoritatea regiunilor, femeile primesc o remuneraţie mai scăzută decât bărbaţii, fiind vorba de o diferenţă de salarizare de circa 23% la nivel global, conform datelor ONU.
Egalitatea de gen şi incluziunea în muncă a femeilor continuă să fie îngreunate din cauza persistenţei relaţiilor inegale de putere, structurale şi istorice, între femei şi bărbaţi, a sărăciei, a inegalităţilor şi a dezavantajelor privind accesul la resurse şi la oportunităţi.

Demersurile realizate pentru obţinerea egalităţii între femei şi bărbaţi au proiectat la nivel social un grad de aplicabilitate destul de redus, indică www.un.org.

Sursa Google

 

18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

14: Tiberius este confirmat ca împărat roman de Senatul Roman în urma morții naturale al lui Augustus.

Sursa Wikipedia

1600: Mihai Viteazul este învins la Mirăslău de generalul Gheorghe Basta.

Sursa Wikipedia

1851: A apărut prima ediție a ziarului american The New York Times sub titlul „The New York Daily Times”.

Sursa Wikipedia

1952: Charlie Chaplin a părăsit Statele Unite pentru o călătorie în Europa și nu a putut intra înapoi în SUA la ordinul lui J. Edgar Hoover, directorul FBI.

Sursa Wikipedia

1977: Voyager 1 face prima fotografie în care Pământul și Luna pot fi văzute (în întregime) împreună.

Sursa Wikipedia

2014: Scoția votează împotriva independenței față de Regatul Unit, cu 55% la 45%. Prezența la vot a fot de 84,59%.

Sursa Wikipedia

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]