8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

La 18 septembrie 2021 este marcată Ziua internaţională a salarizării echitabile, pentru aducerea în atenţia publică a eforturilor susţinute privind obţinerea unei remuneraţii corespunzătoare pentru activitatea depusă, conform www.un.org.

 

Marcarea acestei zile contribuie la consolidarea angajamentului Naţiunilor Unite faţă de drepturile omului şi împotriva tuturor formelor de discriminare, conform www.un.org. A fost marcată pentru prima dată la 18 septembrie 2020.

În majoritatea regiunilor, femeile primesc o remuneraţie mai scăzută decât bărbaţii, fiind vorba de o diferenţă de salarizare de circa 23% la nivel global, conform datelor ONU.
Egalitatea de gen şi incluziunea în muncă a femeilor continuă să fie îngreunate din cauza persistenţei relaţiilor inegale de putere, structurale şi istorice, între femei şi bărbaţi, a sărăciei, a inegalităţilor şi a dezavantajelor privind accesul la resurse şi la oportunităţi.

Demersurile realizate pentru obţinerea egalităţii între femei şi bărbaţi au proiectat la nivel social un grad de aplicabilitate destul de redus, indică www.un.org.

Sursa Google

 

18 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

14: Tiberius este confirmat ca împărat roman de Senatul Roman în urma morții naturale al lui Augustus.

Sursa Wikipedia

1600: Mihai Viteazul este învins la Mirăslău de generalul Gheorghe Basta.

Sursa Wikipedia

1851: A apărut prima ediție a ziarului american The New York Times sub titlul „The New York Daily Times”.

Sursa Wikipedia

1952: Charlie Chaplin a părăsit Statele Unite pentru o călătorie în Europa și nu a putut intra înapoi în SUA la ordinul lui J. Edgar Hoover, directorul FBI.

Sursa Wikipedia

1977: Voyager 1 face prima fotografie în care Pământul și Luna pot fi văzute (în întregime) împreună.

Sursa Wikipedia

2014: Scoția votează împotriva independenței față de Regatul Unit, cu 55% la 45%. Prezența la vot a fot de 84,59%.

Sursa Wikipedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...