18 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

Actorul Constantin Cotimanis, Bebe cum îl alintă prietenii, împlinește astăzi 66 de ani.

Născut pe 18 februarie 1955, Bebe Cotimanis a jucat în filme ca Paranoia 1.0 (2004), Asfalt Tango (1996) sau Epicenter (2000).

A interpretat rolul lui Grigore Varlam, un interlop foarte bogat, în serialul ”Lacrimi de iubire”, 2005-2006, dar a deținut și un rol important, Cezar Cristoloveanu, în serialul de televiziune ”Vlad”.

Sursa Romania TV

În anul 2019, a jucat în filmul „Între chin și amin”, regizat de Toma Enache, primul film artistic având ca subiect Experimentul Pitești.

Pentru rolul Ciumău, interpretat în acest film, a obținut premiul pentru cel mai bun actor secundar într-un film străin la North Europe International Film Festival, organizat la Londra în 2020.

 

18 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

1563: Franța este zguduită de atentatul asupra Ducelui de Guise, cel mai înfocat nobil catolic ostil toleranței față de protestanți.

François de Guise atins de un glonț va muri șase zile mai târziu.

Sursa Wikipedia

1790: A apărut, la Iași, periodicul de limbă franceză „Courier de Moldavie”, primul ziar tipărit pe teritoriul României (până în aprilie 1790).

Sursa Glasul.info

1853: La Viena a avut loc Atentatul asupra Împăratului Francisc Iosif I.

Sursa Wikipedia

1929: A avut loc prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română.

Sursa Radio Romania International

1941: Pentru a asigura ordinea tulburată de rebeliunea legionară din ianuarie 1941, generalul Ion Antonescu a inițiat o serie de decrete printre care și Decretul din 18 februarie 1941 prin care instituțiile și întreprinderile mai importante din țară au fost militarizate, indiferent dacă erau proprietate de stat sau privată.

Sursa Wikipedia

2001: Agentul FBI, Robert Hanssen, este arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. În cele din urmă este condamnat la închisoare pe viață.

Sursa Timeline

 

2010: Editura Mannheim Brockhaus vinde manuscrisul memoriilor lui Giacomo Casanova (Histoire de ma vie) către Ministerul francez al Culturii, pentru 7,2 milioane de euro.

În acest moment, este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un manuscris.

Sursa Wikipedia

2017: Filmul Ana, mon amour, al regizorului Călin Peter Netzer, a câștigat Ursul de Argint, pentru cea mai bună contribuție artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montajul filmului.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Alături de tine – o...

Te-ai simțit vreodată cop...

„Sunt femeie și ast...

Luni, 7 octombrie, în cad...

Rugăciunea care i-a salva...

Dimineața zilei de 9 apri...

Pericolul alegerilor prez...

Pericolul alegerilor prez...