Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale este aniversată, anual, la 17 mai, cu scopul de a sublinia importanţa utilizării internetului şi a celorlalte tehnologii de informare şi comunicare în domeniile economic şi social, conform http://www.un.org
Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale este, de fapt, o contopire a două zile internaţionale.
Prima a fost Ziua mondială a telecomunicaţiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenţiei Telegrafice Internaţionale şi crearea Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU) în 1865.
A doua a fost Ziua mondială a informaţiei, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin rezoluţia 60/252.
Din noiembrie 2006, în urma Conferinţei ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluţia 68, care hotărăşte ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.
17 MAI ÎN ISTORIE
1395: Are loc Bătălia de la Rovine, una dintre cele mai importante bătălii din istoria Țării Românești. Trupele muntene înving trupele otomane.
1792: Înființarea bursei de pe Wall Street, cel mai important sediu al bursei mondiale.
1902: Arheologul grec Valerios Stais descoperă Mecanismul de la Antikythera, un calculator mecanic antic realizat pentru calculul pozițiilor astronomice.
1957: Regizorul Ion Popescu-Gopo a fost premiat la Cannes cu Marele Premiu Palme d’Or pentru scurt metraj, pentru filmul de desen animat „Scurtă istorie”.
1995: După ce timp de 18 ani a fost primar al Parisului, Jacques Chirac devine președinte al Franței.
1995: Pentru prima dată, un român, Constantin Lăcătușu a reușit să ajungă pe cel mai înalt vârf al lumii, Everest (8.848 m.)
2004: Liderul separatiștilor ceceni Șamil Basaev a revendicat atentatul comis la Groznîi, la 9 mai, în timpul căruia a murit președintele Ceceniei, Ahmad Kadîrov și a anunțat că pregătește noi atentate împotriva Rusiei.