8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 17 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

17 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 17 februarie este marcată Ziua bunătăţii spontane (Random Acts of Kindness Day), una din iniţiativele recente ale organizaţiilor internaţionale de caritate.

 

Această sărbătoare şi-a început istoria în SUA, însă, în prezent, este marcată în întreaga lume indiferent de cetăţenie, naţionalitate sau convingeri religioase.

Sursa Pixabay

Ziua bunătăţii spontane este sărbătorită în ţările din Europa Occidentală şi SUA, unde în mai multe oraşe sunt organizate acţiuni de caritate şi maratonuri, la care participă actori renumiţi, personalităţi şi oameni politici.

„Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul”, spunea Alexandru Vlahuță

 

Sursa Pixabay

Cel mai important lucru în această zi, așa cum susțin organizatorii, este să încercăm să fim buni în toate, şi nu doar buni, ci buni fără măsură și lipsiţi de egoism.

Dacă o persoană aşteaptă mulţumiri pentru bunătatea sa, atunci aceasta nu mai poate fi considerată bunătate.

Pentru bunătatea voastră nu trebuie să aşteptaţi laude sau recompense. Adevărata bunătate este atunci când faceţi fapte bune care vă aduc bucurie şi plăcere, fără să aşteptaţi ceva în schimb.

Sursa Pixabay

17 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

1600: Filosoful Giordano Bruno este ars pe rug pentru erezie, la Campo de’ Fiori în Roma.

Sursa Wikipedia

1753: În Suedia ziua de 17 februarie este urmată de 1 martie; țara face trecerea de la calendarul iulian la calendarul gregorian.

Sursa Pixabay

1866: Pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza, din 1865, a început să funcționeze Banca României, constituită prin transformarea filialei din București a Băncii Imperiului Otoman; primul președinte al băncii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).

Sursa Wikipedia

1941: Al Doilea Război Mondial: Părintele franciscan Maximilian Kolbe a fost arestat de Gestapo pentru ajutorul dat unor refugiați din estul Poloniei (evrei și ucraineni).

Kolbe și-a dat viața în schimbul eliberării altui prizonier, tatăl unor copii, la Auschwitz.

Sursa Wikipedia

1987: Pe fondul nemulțumirii generale cauzată de restricțiile economice, în România au avut loc mai multe manifestații de protest.

La Iași, studenții au manifestat împotriva condițiilor inumane din cămine, scandând Vrem apă să ne spălăm și lumină să învățăm!

Sursa descopera.ro

1999: Au avut loc, în localitatea Stoenești, județul Olt, confruntări violente între forțele de ordine și grupuri de mineri porniți înspre Capitală.

Sursa gazetanoua.ro

1999: NATO a aprobat un „plan de operare” pentru o eventuală forță internațională de menținere a păcii în Kosovo (KFOR), care să cuprindă 26.000 de oameni.

Sursa Wikipedia

2001: A fost efectuat, în SUA, cel de-al doilea transplant de mână reușit.

Sursa Ziaruldevrancea.ro

2013: A 63-a ediție a Ursului de aur, unde marele premiu i-a fost acordat lui Călin Peter Netzer, pentru filmul Poziția copilului.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?