Pe 17 august 1872 se năștea Traian Vuia, constructor de avioane român, pionier al aviației moderne.
Traian Vuia s-a născut în 1872 în satul Surducu Mic (parte a fostei comune Bujoru, astăzi Traian Vuia, județul Timiș) din (fostul comitat) Caraș-Severin, fost în Austro-Ungaria, în prezent în România.
Părinții săi au fost preotul Simion Popescu și Ana Vuia; aceasta fiind cea de-a doua lui soție.
A urmat cursurile primare la Bujor (azi Traian Vuia) și Făget.
Între 1884 și 1892 a urmat Liceul Romano-Catolic din Lugoj. La Lugoj a petrecut mult timp în mijlocul familiei lui Coriolan Brediceanu, care-l va sfătui, ajuta și încuraja mai târziu în cariera sa.
Traian Vuia a fost un inventator român, pionier al aviației mondiale.
În data de 18 martie 1906, a realizat unul din primele zboruri autopropulsate (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul.
1.În 1807, primul vapor comercial al lui Robert Fulton a efectuat prima sa cursă pe râul Hudson.
Robert Fulton a fost un inginer și inventator american, creditat incorect pentru mult timp ca fiind constructorul primei nave acționate de forța aburilor, Clermont (1807), cu care a întreprins o călătorie de la New York la Albany pe râul / fluviul Hudson.
În schimb, în mod corect, Fulton poate fi creditat a fi fost autorul planurilor și constructorul efectiv ale primelor nave cu aburi complet operaționale, precum și a primului submarin funcțional, comandat de Napoleon Bonaparte, denumit Nautilius, care a fost testat în 1800.
2.În 1896, în Londra, Bridget Driscoll este prima victimă care a decedat ca urmare a unui accident de circulație, în care a fost implicat un automobil.
3.În 1914, generalul german Hermann von François a condus un contraatac reușit împotriva armatei rusești în bătălia de la Stallupönen.
Bătălia de la Stallupönen, dată între armatele rusă și germană la 17 august 1914, a fost prima bătălie de pe Frontului de Est din Primul Război Mondial.
S-a soldat cu o victorie germană minoră, dar a avut efecte minime asupra rușilor.
4.În 1962, polițiștii de frontieră est-germani ucid un băiat de 18 ani, Peter Fechter, în timp ce acesta încerca să treacă Zidul Berlinului spre Berlinul de Vest, devenind prima victimă a zidului.
5.În 1977, spărgătorul de gheață sovietic „Arktica” devine prima navă de suprafață care atinge Polul Nord.
6.Pe 17 august 1998, președintele SUA, Bill Clinton, admite în mărturia înregistrată că a avut o „relație fizică necorespunzătoare” cu interna de la Casa Albă, Monica Lewinsky.
În aceeași zi, el admite în fața națiunii că a „indus în eroare oamenii”, despre relația lor.