8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate 16 companii aeriene de top vor ajuta UNICEF pentru a transporta vaccinuri...

16 companii aeriene de top vor ajuta UNICEF pentru a transporta vaccinuri anti-covid în întreaga lume

UNICEF a lansat Inițiativa pentru Transport Aerian Umanitar prin intermediul căreia, împreună cu 16 companii aeriene de top din întreaga lume, vor realiza transportul vaccinurilor anti-covid, al medicamentelor și al echipamentelor medicale în 145 de țări.

 

Conform unui comunicat de presă emis de UNICEF și preluat de Agerpres, inițiativa reunește aceste companii pentru a sprijini mecanismul COVAX, efortul global ce vizează accesul în egală măsură la vaccinurile împotriva Covid-19.

Astfel, dacă toate condițiile și planurile finale pentru alocarea vaccinurilor vor fi respectate, 145 de țări vor primi doze pentru a vaccina, în medie, aproximativ 3% din populația proprie, începând din prima jumătate a anului acesta.

„Distribuirea acestor vaccinuri care salvează vieţi reprezintă un efort monumental și complex. Suntem recunoscători acestor companii aeriene pentru că și-au unit forţele cu Inițiativa pentru Transport Aerian Umanitar a UNICEF pentru a sprijini distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19”, a declarat Etleva Kadilli, Director în cadrul Diviziei de Aprovizionare a UNICEF.

Printre companiile aeriene care s-au alăturat inițiativei UNICEF se numără Air France-KLM, Brussels Airlines, Emirates SkyCargo, Qatar Airways sau United Airlines.

Conform aceluiași comunicat, inițiativa va constitui un mecanism de pregătire logistică pe termen lung la nivel mondial pentru alte crize umanitare și sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?