Home arhiva articole Ziua de azi 15 MAI ÎN ISTORIE

15 MAI ÎN ISTORIE

0
15 MAI ÎN ISTORIE
Sursa Google

Ziua internaţională a familiilor este sărbătorită, anual, la data de 15 mai, cu scopul de a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor, fiind în acelaşi timp o oportunitate pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial.

 
Sursa Timpul.md
  Ziua internaţională a familiilor a fost instituită pentru a promova conştientizarea problemelor de legate de familie, a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile. Pandemia COVID-19 prelungită a demonstrat importanţa tehnologiilor digitale pentru muncă, educaţie şi comunicare. Pandemia a accelerat schimbările tehnologice care erau deja în desfăşurare atât în societate, cât şi la locul de muncă, inclusiv utilizarea extinsă a platformelor digitale şi inovaţiile tehnologice conexe, cum ar fi „cloud computing” şi utilizarea Big Data şi a algoritmilor. În pregătirea celei de-a 30-a aniversări a Anului Internaţional al Familiei din 2024, Organizaţia Naţiunilor Unite îşi propune să conştientizeze megatendinţele menţionate mai sus şi politicile adaptate orientate spre familie, pentru a aborda efectele acestora.  
Sursa Google
 

15 MAI ÎN ISTORIE

1796: Medicul englez Edward Jenner administrează pentru prima oară în istorie vaccinul contra variolei.
Sursa Wikipedia
1861: S-a înființat, la București, prima școală românească de medicină veterinară.
Sursa merg in
1863: La inițiativa împăratului Napoleon al III-lea se deschide Salon des Refusés unde se pot vedea Dejunul pe iarba de pictorul Édouard Manet și Fata în alb de James McNeill Whistler, care sunt percepute de public ca fiind scandaloase.
Sursa muzeo
1873: Se stinge din viață Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Moldovei și al Țării Românești, primul domn al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești și al statului național România.
Sursa Wikipedia
1928: Mickey Mouse și Minnie Mouse apar pentru prima dată în filmului Plane Crazy de Walt Disney.
Sursa petreceri magice
2004: Josh Findley a calculat cel mai mare număr prim cunoscut până la această dată, 224036583 − 1. Numărul conține șapte milioane de cifre.
Sursa GO4it
2017: Sculptura din bronz „Muză adormită” a lui Constantin Brâncuși s-a vândut la New York la casa de licitați Christie’s cu suma de 57,3 milioane de dolari, un record pentru Brâncuși. Precedentul record, de 37,2 milioane de dolari, datează din februarie 2009, pentru o statuetă din lemn de stejar intitulată Madame L.R. (Portrait de madame L.R.).
Sursa Jurnalul Olteniei
Un an mai tarziu, lucrarea La Jeune Fille Sophistiquée („Tânăra fată sofisticată”) a lui Constantin Brâncuși s-a vândut la casa de licitații Christie’s din New York cu suma de 71 de milioane de dolari, stabilind un nou record pentru artistul român.
Sursa Europa FM