8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 15 IULIE ÎN ISTORIE

15 IULIE ÎN ISTORIE

În noiembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a decis marcarea Zilei mondiale a competenţelor tinerilor în data de 15 iulie.

 

Această zi reprezintă o oportunitate pentru tineri, instituţiile de educaţie şi formare profesională în domeniul tehnic (TVET) şi părţile interesate din sectorul public şi privat să recunoască şi să sărbătorească importanţa înzestrării tinerilor cu abilităţi pentru ocuparea forţei de muncă, muncă decentă şi antreprenoriat.

Conform ONU, tinerii sunt aproape de trei ori mai predispuşi de a fi şomeri decât adulţii şi sunt expuşi continuu la o calitate scăzută a locurilor de muncă, la inegalităţi mai mari pe piaţa muncii şi la tranziţii mai lungi şi mai nesigure de la şcoală la locul de muncă.

Sursa Google

 

15 IULIE ÎN ISTORIE

1099: Ierusalimul este cucerit după lupte sângeroase în care cruciații sunt conduși de Godefroy de Bouillon.

Sursa Wikipedia

1799: Piatra din Rosetta este descoperită în orașul egiptean Rosetta, de căpitanul francez Pierre-François Bouchard.

Sursa Wikipedia

1858: Au fost tipărite în Moldova, primele mărci poștale. Acestea erau vestitele “Cap de bour” a căror primă emisiune cuprindea patru timbre.

Sursa Wikipedia

1964: S-a înființat, la București, studioul cinematografic “Animafilm”.

Sursa Wikipedia

1973: La Roma, tânărul în vârstă de 17 de ani, John Paul Getty III a fost răpit. Autorii au cerut o răscumpărare de 17 milioane de lire sterline.

Bunicul său, miliardarul Jean Paul Getty a refuzat plata și a primit un plic conținând o șuviță de păr și o ureche umană.

În cele din urmă bunicul a negociat recompensa la suma de 2 milioane de lire sterline, iar Getty III a fost găsit viu în sudul Italiei, pe 15 decembrie 1973.

Sursa (Photo by Bruno Vincent/Getty Images)…

 

1997: La Miami, Florida, Gianni Versace este împușcat în fața casei sale de criminalul în serie Andrew Cunanan.

Sursa Google

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...