joi, noiembrie 30, 2023
Acasă arhiva articole Ziua de azi 15 IULIE ÎN ISTORIE

15 IULIE ÎN ISTORIE

În noiembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a decis marcarea Zilei mondiale a competenţelor tinerilor în data de 15 iulie.

 

Această zi reprezintă o oportunitate pentru tineri, instituţiile de educaţie şi formare profesională în domeniul tehnic (TVET) şi părţile interesate din sectorul public şi privat să recunoască şi să sărbătorească importanţa înzestrării tinerilor cu abilităţi pentru ocuparea forţei de muncă, muncă decentă şi antreprenoriat.

Conform ONU, tinerii sunt aproape de trei ori mai predispuşi de a fi şomeri decât adulţii şi sunt expuşi continuu la o calitate scăzută a locurilor de muncă, la inegalităţi mai mari pe piaţa muncii şi la tranziţii mai lungi şi mai nesigure de la şcoală la locul de muncă.

Sursa Google

 

15 IULIE ÎN ISTORIE

1099: Ierusalimul este cucerit după lupte sângeroase în care cruciații sunt conduși de Godefroy de Bouillon.

Sursa Wikipedia

1799: Piatra din Rosetta este descoperită în orașul egiptean Rosetta, de căpitanul francez Pierre-François Bouchard.

Sursa Wikipedia

1858: Au fost tipărite în Moldova, primele mărci poștale. Acestea erau vestitele „Cap de bour” a căror primă emisiune cuprindea patru timbre.

Sursa Wikipedia

1964: S-a înființat, la București, studioul cinematografic „Animafilm”.

Sursa Wikipedia

1973: La Roma, tânărul în vârstă de 17 de ani, John Paul Getty III a fost răpit. Autorii au cerut o răscumpărare de 17 milioane de lire sterline.

Bunicul său, miliardarul Jean Paul Getty a refuzat plata și a primit un plic conținând o șuviță de păr și o ureche umană.

În cele din urmă bunicul a negociat recompensa la suma de 2 milioane de lire sterline, iar Getty III a fost găsit viu în sudul Italiei, pe 15 decembrie 1973.

Sursa (Photo by Bruno Vincent/Getty Images)…

 

1997: La Miami, Florida, Gianni Versace este împușcat în fața casei sale de criminalul în serie Andrew Cunanan.

Sursa Google

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...