Data de 15 februarie este reprezentată de “Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer”, fiind dedicată activităților menite să atragă atenția asupra incidenței cancerului în rândul copiilor, precum și activităților de suport pentru familiile care se confrunta cu aceasta maladie.
Misiunea acestei zile este aceea de a sensibiliza și informa publicul privind implicațiile cancerului la copii și de a înțelege că toți copiii afectați de această maladie merită cea mai bună îngrijire și acces la tratament de calitate. În plus, părinții trebuie să conștientizeze necesitatea de a ține micuții la zi cu controalele medicale, deoarece simptomele bolii pot fi dificil de sesizat.
1.Pe 15 februarie 1840 se naște Titu Maiorescu. Titu Liviu Maiorescu a fost un academician, avocat, critic literar, eseist, estet, filosof, pedagog, politician și scriitor român mason, prim-ministru al României între 1912 și 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Române, personalitate remarcabilă a României sfârșitului secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. Maiorescu este autorul celebrei teorii sociologice a formelor fără fond, baza junimismului politic și „piatra de fundament” pe care s-au construit operele lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale și Ioan Slavici.
2.În 1851, pe 15 februarie se naște Spiru Haret, matematician, sociolog și om politic liberal, organizatorul învățământului românesc de după 1864, membru al Academiei Române.
3.În 1933, la București, a început greva ceferiștilor de la Atelierele Grivița (15-23). Greva de la Atelierele CFR Grivița a fost o grevă a muncitorilor feroviari care a avut loc la Atelierele Grivița din București, la 16 februarie 1933. Greva s-a datorat condițiilor din ce în ce mai precare de lucru ale ceferiștilor, în contextul Marii Depresiuni la nivel mondial, care a afectat România în mod semnificativ. Ea s-a transformat repede într-o revoltă și a dus la ciocniri între lucrătorii de cale ferată și jandarmi, precum și la moartea a 7 persoane, între care și Vasile Roaită, un tânăr lucrător a cărui imagine a fost folosită ulterior de către propaganda regimului comunist timpuriu.
4.Astăzi se împlinesc 76 de ani de la nașterea lui Alexandru Bocăneț. Alexandru Bocăneț a fost un regizor român, născut în comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava. A urmat cursurile IATC, secția regie, absolvent promoția 1968. Dintre realizările sale la Televiziunea Română se remarcă serialul de divertisment „Profil pe 625 de linii” – cu trio-ul Florian Pittiș, Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, emisiunea „Gala Lunilor”- cu Florin Piersic, Carmen Stănescu, Stela Popescu și Orchestra condusă de Sile Dinicu.
A murit la Cutremurul din 4 martie 1977, alături de Toma Caragiu, aflat in vizită, să sărbătorească finalizarea filmului său Gloria nu cîntă.
5.În 1965, emblema frunzei de arțar a devenit steagul oficial al Canadei.