La 15 decembrie, an de an, omenirea celebrează Ziua Internaţională a Ceaiului. Doar apa depăşeşte această licoare în clasamentul celor mai populare surse de hidratare la nivel mondial.
Proprietăţile terapeutice ale infuziilor de plante au fost descoperite în urmă cu 6 milenii, când ceaiul făcea parte din consumul zilnic al locuitorilor din Birmania şi Thailanda.
În anul 1610, venind dinspre Asia, o corabie olandeză a adus pentru prima oară frunze de ceai în Europa. Costurile ridicate de livrare au făcut ca multă vreme ceaiul să fie „băutura oamenilor bogaţi”.
În 1890, sir Thomas Lipton i-a scăzut preţul, eliminând intermediarii din piaţă.
Ceaiul a devenit mai apoi o băutură accesibilă pentru toate categoriile sociale.
La începutul anilor 1900, în SUA a apărut ceaiul rece, o afacere foarte profitabilă.
Cam tot atunci au fost create şi practicele pliculeţe de ceai.
1.În 1840, rămășițele pământești ale lui Napoleon I, au fost aduse în Franța de pe Insula Sfânta Elena, locul în care a murit, și depuse în Domul Invalizilor din Paris.
2.În 1876 a luat ființă Cercul Militar al ofițerilor din garnizoana București, actualul Cerc Militar Național;
Construcția Palatul Cercului Militar Național, sediu de astăzi al instituției, a început în anul 1911 și s–a încheiat în 1923 .
3.În 1939, la Atlanta a avut loc premiera filmului „Pe aripile vântului”, în regia lui Victor Fleming, avându–i ca protagoniști pe Vivien Leigh și Clark Gable.
4.În 1995, la Madrid, la Conferința Uniunii Europene, șefii de stat și de guvern au convenit asupra noii monede europene.
Aceasta a fost denumită „EURO” și a înlocuit moneda națională din Germania, Franța, Belgia, Olanda, Luxemburg, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Irlanda, Finlanda, Grecia la 1 ianuarie 2002.
5.În 1999, Germania acceptă să plătească 10 milioane de mărci drept compensații persoanelor care au fost supuse la muncă forțată în timpul nazismului.
6.În anul 2000 a fost închisă definitiv centrala nucleară rusă de la Cernobîl.