duminică, februarie 25, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

La 14 octombrie, anual, membrii Organizaţiei Internaţionale de Standardizare (International Organization for Standardization – ISO), ai Comisiei Electrotehnice Internaţionale (The International Electrotechnical Commission – IEC) şi ai Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (International Telecommunication Union – ITU) sărbătoresc Ziua mondială a standardizării, un omagiu adus eforturilor de colaborare ale miilor de experţi din întreaga lume care dezvoltă acorduri tehnice voluntare care sunt publicate ca standarde internaţionale, potrivit https://www.thereisadayforthat.com/.

 

La această dată, în 1946, delegaţi din 25 de ţări s-au adunat la Londra şi au decis crearea unei organizaţii internaţionale axată pe facilitarea standardizării. Organizaţia Internaţională de Standardizare – ISO a fost formată un an mai târziu, în 1947. Ziua mondială a standardizării a fost marcată, pentru prima dată, la 14 octombrie 1970, la iniţiativa preşedintelui Organizaţiei Internaţionale de Standardizare – ISO (1968-1970), Faruk Sünter, potrivit www.ansi.org.

 

În 2021, tema Zilei mondiale a standardizării este „Shared vision for a better world”, potrivit https://www.worldstandardsday.org/.

Sursa Google

 

14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

 

1465: Prima mențiune documentară a Bucureștilor ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești (1462-1478).

Sursa Google

1582: Din cauza introducerii calendarului gregorian, această zi din acest an nu există în Italia, Polonia, Portugalia și Spania.

Sursa Google

1789: George Washington proclamă prima Thanksgiving Day.

Sursa Wikipedia

1947: Pilotul american Chuck Yeager zboară cu un Bell X-1 devenind primul om care a zburat cu viteză mai mare decât a sunetului.

Sursa Wikipedia

1964: Dr. Martin Luther King devine cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Sursa Wikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...