8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

La 14 octombrie, anual, membrii Organizaţiei Internaţionale de Standardizare (International Organization for Standardization – ISO), ai Comisiei Electrotehnice Internaţionale (The International Electrotechnical Commission – IEC) şi ai Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (International Telecommunication Union – ITU) sărbătoresc Ziua mondială a standardizării, un omagiu adus eforturilor de colaborare ale miilor de experţi din întreaga lume care dezvoltă acorduri tehnice voluntare care sunt publicate ca standarde internaţionale, potrivit https://www.thereisadayforthat.com/.

 

La această dată, în 1946, delegaţi din 25 de ţări s-au adunat la Londra şi au decis crearea unei organizaţii internaţionale axată pe facilitarea standardizării. Organizaţia Internaţională de Standardizare – ISO a fost formată un an mai târziu, în 1947. Ziua mondială a standardizării a fost marcată, pentru prima dată, la 14 octombrie 1970, la iniţiativa preşedintelui Organizaţiei Internaţionale de Standardizare – ISO (1968-1970), Faruk Sünter, potrivit www.ansi.org.

 

În 2021, tema Zilei mondiale a standardizării este “Shared vision for a better world”, potrivit https://www.worldstandardsday.org/.

Sursa Google

 

14 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

 

1465: Prima mențiune documentară a Bucureștilor ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești (1462-1478).

Sursa Google

1582: Din cauza introducerii calendarului gregorian, această zi din acest an nu există în Italia, Polonia, Portugalia și Spania.

Sursa Google

1789: George Washington proclamă prima Thanksgiving Day.

Sursa Wikipedia

1947: Pilotul american Chuck Yeager zboară cu un Bell X-1 devenind primul om care a zburat cu viteză mai mare decât a sunetului.

Sursa Wikipedia

1964: Dr. Martin Luther King devine cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...