8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 13 MAI ÎN ISTORIE

13 MAI ÎN ISTORIE

An de an, la 13 mai, românii sărbătoresc Ziua Dorului. DOR, un singur cuvânt care face cât mai multe sentimente, un cuvânt care există doar în limba română.

 

Inițiativa acestei zile a aparținut membrilor trupei Vunk, Ziua Dorului fiind sărbătorită pentru prima dată în anul 2015.

„Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoaște acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă.

Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm”, spunea pe atunci Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk.

De-a lungul anilor, inițiativa s-a viralizat în mediul online. Pentru că, nu-i așa, DORUL are puterea de a uni sufletește românii din toate mediile, indiferent de vreme și vremuri.

Sursa Suceava Live

 

13 MAI ÎN ISTORIE

 

1888: Cu pasajul din Lei Áurea („Legea de aur”), Brazilia abolește sclavia.

Sursa Wikipedia

1905: Margareta Geertruida Zelle apare pentru prima dată în Paris, ca dansatoarea Mata Hari. Dansul ei cu vălul are un mare succes încă de la început.

Sursa Wikipedia

1917: La Fatima, important loc de pelerinaj din Portugalia, trei copii, cu vârste între 7 și 10 ani, susțin că ar fi avut viziuni cu Fecioara Maria.

În 1930 aceste viziuni au fost recunoscute de Biserica Catolică, iar în locul respectiv s-a ridicat o biserică.

Sursa Pelerinaje.org.ro

1940: Regina Wilhelmina a Țărilor de Jos își părăsește țara pentru Marea Britanie după invazia nazistă. Prințesa Juliana își duce copiii în Canada pentru siguranță.

Sursa Wikipedia

1981: A avut loc, la Roma, tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea de către turcul Mehmet Ali Ağca.

Sursa Wikipedia

1989: Grupuri mari de studenți ocupă Piața Tiananmen și încep greva foamei.

Sursa Oradea Press

2000: Are loc explozia de la depozitul de artificii din Enschede, Olanda, care distruge un întreg cartier de locuințe, provocând moartea a 23 de oameni.

Sursa stiri.md

 

SourceWikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...