8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 13 IULIE ÎN ISTORIE

13 IULIE ÎN ISTORIE

Contabilii din întreaga țară sărbătoresc, la 13 iulie 2021, 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile în România, un secol de la înființarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism național abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat.

 

La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I semna Decretul Regal pentru aprobarea legii de înființare a CECCAR.

România s-a alăturat, astfel, în acele vremuri, marilor puteri economice, țări în care profesia contabilă era legiferată – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Regatul Italiei, Republica de la Weimar (Germania de astăzi) și Statele Unite ale Americii.

România a devenit, astfel, parte a clubului select al statelor dezvoltate la acel moment.

 

Sursa Google

 

13 IULIE ÎN ISTORIE

1878: Tratatul de la Berlin: Puterile europene redesenează harta Balcanilor. Serbia, Muntenegru și România devin complet independente de Imperiul Otoman.

Sursa Wikipedia

1897: După doar două zile în aer, expediția polară cu balonul cu gaz a cercetatorilor suedezi Salomon August Andrée, Nils Strindberg și Knut Fraenkel este forțată să aterizeze.

Abia după 30 de ani, în vara anului 1930 doi pescari de pe baleniera Bratvaag au descoperit corpurile celor trei expediționari, perfect conservate în gheață.

Șefului expediției, inginerul Andrée, îi lipsea însă capul, mâncat probabil de urși.

Sursa Wikipedia

1928: La concursul automobilistic de la Monthelery din Franța, Matei Ghica stabilește 8 recorduri mondiale.

Sursa Wikipedia

1945: A fost transportată prima bombă atomică în deșertul din New Mexico, fiind pregătită pentru primul test al unei bombe atomice care a avut loc două zile mai târziu.

Sursa Ziare.com

2019: Simona Halep o învinge pe Serena Williams (6-2, 6-2) în finala de la Wimbledon.

Este al doilea titlu de Grand Slam câștigat și este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...