joi, martie 28, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 23 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

23 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Știați că astăzi se împlinesc 73 de ani de la inventarea tranzistorului?
Pe 23 decembrie 1947, fizicienii americani John Bardeen, Walter Brattain și William Shockley au conceput primul tranzistor.

 

Tranzistorul este un dispozitiv electronic din categoria semiconductoarelor care are cel puțin trei terminale (borne sau electrozi), care fac legătura la regiuni diferite ale cristalului semiconductor.

Este folosit mai ales pentru a amplifica și a comuta semnale electronice și putere electrică.
Aspectul tranzistoarelor depinde de natura aplicației pentru care sunt destinate.

 

Tranzistorul este componenta fundamentală a dispozitivelor electronice moderne, și este omniprezent în sistemele electronice.

Ca urmare a dezvoltării sale la începutul anilor 1950, tranzistorul a revoluționat domeniul electronicii, și a deschis calea pentru echipamente electronice mai mici și mai ieftine cum ar fi aparate de radio, televizoare, telefoane mobile, calculatoare de buzunar, computere și altele.

 

1.În 1888, pictorul olandez Vincent van Gogh, într-unul din desele sale momente de rătăcire, își taie o parte din urechea stângă.

Vincent Willem van Gogh a fost un pictor olandez post-impresionist ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional.

A suferit de boli mintale, care la vârsta de 37 ani l-au dus la sinucidere.

 

2.În 1963 se încheie prima călătorie în jurul Pământului efectuată de o navă românească, cargoul „București”.

 

3.În 1972, un cutremur cu magnitudinea de 6,5 a lovit capitala Nicaraguei, Managua, omorând peste 10.000 de oameni.

 


4.În 1972, cei 16 supraviețuitori ai dezastrului zborului Andes sunt salvați după 73 de zile; ei au supraviețuit prin canibalism.

 

 

 

5.În 1990, la Aeroportul Otopeni se dezvelește un monument din marmură neagră pe care sunt gravate numele celor care și–au pierdut viața în acest loc, în evenimentele din decembrie 1989.

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

”Aș vrea ca toți să vorbească despre mine că sunt cu Sindrom Down”

S-a incheiat campania ”Alaturi de tine” & ”Special Olympics Romania” de susținere a persoanelor cu Sindrom Down. Dupa o lună în care în platoul...

Găsește-ți vocea și fă-o auzită!

În călătoria noastră de dezvoltare personală, găsirea și exprimarea propriei voci este esențială pentru creșterea și împlinirea noastră. Fiecare persoană are o perspectivă unică...

A vrut să se sinucidă din cauza dependenței de droguri

Lucian este un fost dependent de droguri care a început consumul din cu motivații pe care le poate avea orice adolescent. Voia să fie...

Astenia de primăvară – simptome, prevenție și tratament

Astenia de primăvară este o afecțiune comună care apare în perioada de tranziție către primăvară. Poate fi caracterizată prin simptome precum oboseală excesivă, lipsă...