8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 12 octombrie se marchează Ziua mondială a artritei (World Arthritis Day).

 

Pentru a marca această zi, Alianţa Europeană a Asociaţiilor pentru Reumatologie (European Alliance of Associations for Rheumatology – EULAR) a purtat discuţii cu membrii Uniunii Europene din domeniu, în vederea continuării informării populaţiei cu privire la subiectele care privesc în mod direct integrarea în societate a persoanelor cu afecţiuni reumatice şi musculo-scheletice (ARM).

Prin tema lansată de EULAR – „Nu amânaţi, conectaţi-vă astăzi: Time2Work” („Don’t Delay, Connect Today: Time2Work.”), se urmăreşte acordarea de ajutor persoanelor cu boli reumatice şi musculo-scheletice pentru a avea acces la un loc de muncă sau pentru a rămâne la locul de muncă atunci când dezvoltă boala, după angajare, sau de avea posibilitatea întoarcerii la locul de muncă după reabilitare.

De asemenea, preocupările vizează şi promovarea adoptării unor iniţiative care nu ajută doar persoanele cu ARM, ci şi pe ceilalţi lucrători.

Cu o tradiţie din 2010, forumul organizat la început ca o conferinţă anuală, din 2020, această întâlnire este redenumită Forumul EULAR de la Bruxelles, oferind un spaţiu complet online pentru ca ideile şi punctele de vedere să fie împărtăşite cu societatea în general, astfel, favorizând creşterea contribuţiei la schimbări în bine pentru persoanele afectate.

Tema din acest an va fi dezbătută în cadrul Forumului EULAR 2021 de la Bruxelles, fiind transmis în direct online prin intermediul platformelor de socializare EULAR, potrivit www.eular.org.

Sursa Google

 

12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1810: Primul festival Oktoberfest: Cetățenii din München au fost invitați să se bucure de celebrarea căsătoriei prințului Ludwig I al Bavariei cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Sursa Wikipedia

1915: Asistenta medicală britanică Edith Cavell a fost executată de germani pentru că a ajutat trupele Antantei să se retragă din Belgia.

Sursa Wikipedia

1931: Se inaugurează statuia lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia. Are 30 de metri înălțime fără să se includă cei 8 metri ai soclului, lățimea între brațe este de 28 metri, are o greutate de 635 de tone și este situată pe vârful muntelui Corcovado la o altitudine de 700 de metri.

Sursa Wikipedia

1984: Încecarea de asasinat a premierul Margaret Thatcher de către Armata republicană provizorie irlandeză eșueză. Bomba ucide cinci persoane și 31 de persoane sunt rănite.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...