8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 12 octombrie se marchează Ziua mondială a artritei (World Arthritis Day).

 

Pentru a marca această zi, Alianţa Europeană a Asociaţiilor pentru Reumatologie (European Alliance of Associations for Rheumatology – EULAR) a purtat discuţii cu membrii Uniunii Europene din domeniu, în vederea continuării informării populaţiei cu privire la subiectele care privesc în mod direct integrarea în societate a persoanelor cu afecţiuni reumatice şi musculo-scheletice (ARM).

Prin tema lansată de EULAR – “Nu amânaţi, conectaţi-vă astăzi: Time2Work” (“Don’t Delay, Connect Today: Time2Work.”), se urmăreşte acordarea de ajutor persoanelor cu boli reumatice şi musculo-scheletice pentru a avea acces la un loc de muncă sau pentru a rămâne la locul de muncă atunci când dezvoltă boala, după angajare, sau de avea posibilitatea întoarcerii la locul de muncă după reabilitare.

De asemenea, preocupările vizează şi promovarea adoptării unor iniţiative care nu ajută doar persoanele cu ARM, ci şi pe ceilalţi lucrători.

Cu o tradiţie din 2010, forumul organizat la început ca o conferinţă anuală, din 2020, această întâlnire este redenumită Forumul EULAR de la Bruxelles, oferind un spaţiu complet online pentru ca ideile şi punctele de vedere să fie împărtăşite cu societatea în general, astfel, favorizând creşterea contribuţiei la schimbări în bine pentru persoanele afectate.

Tema din acest an va fi dezbătută în cadrul Forumului EULAR 2021 de la Bruxelles, fiind transmis în direct online prin intermediul platformelor de socializare EULAR, potrivit www.eular.org.

Sursa Google

 

12 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1810: Primul festival Oktoberfest: Cetățenii din München au fost invitați să se bucure de celebrarea căsătoriei prințului Ludwig I al Bavariei cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Sursa Wikipedia

1915: Asistenta medicală britanică Edith Cavell a fost executată de germani pentru că a ajutat trupele Antantei să se retragă din Belgia.

Sursa Wikipedia

1931: Se inaugurează statuia lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia. Are 30 de metri înălțime fără să se includă cei 8 metri ai soclului, lățimea între brațe este de 28 metri, are o greutate de 635 de tone și este situată pe vârful muntelui Corcovado la o altitudine de 700 de metri.

Sursa Wikipedia

1984: Încecarea de asasinat a premierul Margaret Thatcher de către Armata republicană provizorie irlandeză eșueză. Bomba ucide cinci persoane și 31 de persoane sunt rănite.

Sursa Wikipedia







ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]