8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 12 IUNIE ÎN ISTORIE

12 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, ziua de 12 iunie este dedicată combaterii exploatării prin muncă a copiilor, cu scopul de a atrage atenţia asupra extinderii globale a fenomenului şi asupra eforturilor necesare pentru a îl elimina, potrivit site-ului https://www.un.org/.

 

Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor a fost lansată de către Organizaţia Internaţională a Muncii, în 2002.

Astfel, Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor se concentrează, în acest an, pe acţiunile întreprinse pentru anul internaţional 2021.
Ziua se marchează, în 2021, în contextul în care criza COVID-19 ameninţă să afecteze negativ ani de progrese în abordarea problemei exploatării prin muncă a copiilor.

Deşi fenomenul exploatării prin muncă a copiilor a scăzut cu 38% în ultimii zece ani, există încă 152 de milioane de copii supuşi acestui fenomen; din cele 152 de milioane, 73 de milioane se află în condiţii de muncă periculoasă.

Aproape jumătate (48%) dintre victimele exploatării prin muncă sunt copii cu vârste cuprinse între 5-11 ani; 28% aveau 12-14 ani; iar 24% aveau 15-17 ani.

Cei mai mulţi copii exploataţi prin muncă sunt concentraţi în principal în agricultură (71%), incluzând pescuitul, silvicultura, creşterea animalelor şi acvacultura, mai notează https://www.un.org/.

Sursa MamaPlus.md

 

12 IUNIE ÎN ISTORIE

1839: A avut loc primul meci de baseball.

Sursa Digi24

1898: Generalul Emilio Aguinaldo, liderul naționaliștilor din Filipine, a declarat independența țării sale față de Spania.

Sursa Google

1934: La Londra au fost inaugurate trecerile de pietoni.

Sursa Google

1964: Nelson Mandela, militant al luptei împotriva apartheid-ului din Africa de Sud, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Sursa Unesco

1999: În Kosovo s-au constituit Forțele din Kosovo (KFOR), conduse de NATO, cu scopul menținerii păcii în provincie.

Sursa Google

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...