miercuri, februarie 28, 2024
Acasă arhiva articole Ziua de azi 12 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

12 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 12 februarie, omenirea îl omagiază pe Charles Darwin. La această dată, în 1809, se năştea celebrul naturalist englez, cel care a lansat revoluţionara teorie despre evoluția speciilor.

Fiu de medic, Charles Darwin a fost unul dintre cei mai apreciaţi savanţi ai vremurilor sale şi îşi merită pe deplin locul în elita oamenilor de ştiinţă ai istoriei.

Pe când avea 22 de ani, s-a îmbrăcat pe o navă care avea să-l poarte într-o îndelungată călătorie în timpul căreia a strâns mostre din sute de specii de plante şi animale necunoscute până atunci în mediile academice europene.

Lucrarea “Originea speciilor” l-a adus în conflict cu cei care susţin că omul şi toate formele de viaţă de pe Pământ sunt rodul direct al unei intervenţii divine.

Cu timpul, a crescut numărul experţilor care au găsit la Charles Darwin răspunsuri pe care le căutaseră asiduu.

Sursa The Telegraph

 

12 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

 

1541: Întemeierea orașului Santiago de Chile.

Sursa Wikipedia

 

1736: Căsătoria dintre Maria Terezia a Austriei și Francisc Stephan.

Sursa Wikipedia

1832: Ecuador anexează Insulele Galápagos.

Sursa Wikipedia

1856: Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Franței, Alexandre Walewski, în care pleda pentru constituirea unui stat național românesc independent sub garanția celor șapte mari puteri.

Sursa Wikipedia

1892: Pentru prima oară în istoria tehnicii, o invenție – aparatul de cronofotografie al francezului Leon Bouly – este denumită cinematograf.

Sursa Wikipedia

 

1912: Abdicarea împăratului chinez Pu Yi; sfârșitul dinastiei Qing.

Sursa Wikipedia

1961: A fost lansată prima stație interplanetară automată în direcția Planetei Venus: Venus – 1

Sursa Wikipedia

 

2002: La tribunalul de la Haga, începe procesul fostului președinte al Iugoslaviei Slobodan Milošević. Acesta va muri în 2006 înainte de terminarea procesului.

Sursa Wikipedia

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...