11 IANUARIE ÎN ISTORIE – A7TV – Trăiește viitorul!

1.Pe 11 ianuarie, în România se sărbătorește Ziua Națională a Artei Fotografice.

2.În 1569 apare prima loterie, despre care sunt date istorice, în Anglia.

3.Pe 11 ianuarie 1922 este folosită pentru prima dată, pe un pacient, insulina în tratarea diabetului. Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Hormonul numit insulină permite celulelor corpului să folosească glucoza ca sursă de energie. Cand secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, afecțiunea se numește diabet zaharat. Diabetul poate fi ținut sub control printr-o supraveghere atentă a dietei și a greutății și prin exerciții fizice, ca supliment al tratamentului medical.

4.Pe 11 ianuarie 1946 Albania devine republică. Albania, oficial denumită Republica Albania este un stat suveran din sud-estul Europei. Se învecinează cu Muntenegru la nord-vest, cu Kosovo la nord-est, cu Macedonia de Nord la est și cu Grecia la sud și sud-est. Are ieșire la Marea Adriatică spre vest, și la Marea Ionică spre sud-vest. Se află la mai puțin de 72 km de Italia, de care o desparte strâmtoarea Otranto ce leagă Marea Adriatică de Marea Ionică. Albania este membră a ONU, NATO, a OSCE, a Consiliului Europei, a Organizației Mondiale a Comerțului, a Organizației pentru Cooperare Islamică și unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Mediteranei.

5.În 1962, erupția vulcanului Huascaran, în Peru, face 4000 de victime.

6.În 1963, la Los Angeles s-a deschis prima discotecă din lume, “Whisky a-go-go”. Los Angeles , cunoscut ca L.A. ori în mod colocvial [the] „City of Angels” (Orașul Îngerilor), este cel mai mare oraș din statul California și al doilea că mărime a populației din Statele Unite ale Americii, fiind întrecut doar de New York City. Populația este estimată la 4 milioane de locuitori. ,Los Angeles este centrul cultural, financiar și comercial al sudului Californiei. Orașul este recunoscut pentru climatul mediteranean, diversitatea etnică și industria cinematografică și cea a divertismentului, fiind o metropolă în continuă expansiune.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *