Pe 11 august 1456 se stingea din viață Iancu de Hunedoara, ban al Severinului, voievod al Transilvaniei, guvernator al Ungariei.
Ioan de Hunedoara cunoscut și ca Iancu de Hunedoara a fost ban al Severinului între 1438-1441, voievod al Transilvaniei între 1441-1446, guvernator și regent al Ungariei între 1446-1453 și căpitan general al regatului între 1453-1456, mare comandant militar, tatăl regelui Matia Corvin.
Viitorul voievod s-a născut în jurul anului 1407 într-o familie înnobilată în 1409, pentru merite deosebite de către Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei.
Tatăl lui Ioan a fost un român, sau cuman Voicu/Voik/Vajk Corvin,„un gentilom destul de modest al comitatului pur românesc Hunedoara”, iar bunicul se numea Șerb/Csorba.
Mama lui Ioan a fost Erzsébet Morzsinai (Elisabeta de Margina), despre care se spune că ar fi fost de origine greacă și chiar înrudită cu basileii Bizanțului.
În favoarea originii etnice românești a voievodului există mai multe argumente.
De exemplu, până în anul 1439, Iancu este numit în documente Ioan Românul, mai mulți cronicari ai epocii referindu-se la originea românească a acestuia.
După ce fiul său, Matei Corvin, a devenit rege, Frederic de Habsburg i-a reproșat că nu are origini regale, ci că are un tată român.
Matei, la rândul său, când i se reproșa că nu are origini regale, făcea trimitere la originile sale romane.
1.În 1690 este obținută victoria coaliției otomano-tătaro-muntene conduse de Constantin Brâncoveanu în Bătălia de la Zărnești, împotriva armatelor imperiale comandate de generalul Donat Heissler.
Coaliția îl impune pe Imre Thököly în funcția de principe al Transilvaniei.
Imre Thököly, conte de Késmárk, a fost un principe al Transilvaniei, om de stat maghiar și conducător al revoltei antihabsburgice a curuților.
S-a născut la Kezmarok (actuala Slovacie) și a studiat la colegiul luteran din Prešov.
Tatăl său, István Thököly, a fost un participant la revolta armată antihabsburgică, care a opus nobilimea locală maghiară, puterii imperiale de la Viena.
2.În 1934, primii prizonieri federali au fost închiși în Alcatraz, SUA.
Insula Alcatraz este situată în centrul Golfului San Francisco din California, SUA.
Inițial, a fost construită o fortăreață,Fort Alcatraz, iar ulterior vestita închisoare „Alcatraz”, închisă în 1963, azi atracție turistică.
Insula este alcătuită din gresie, având lungimea de 500 m, o înălțime de 41 m, cu o suprafață de 85.000 m².
Pe această suprafață erau clădite închisoarea și cel mai vechi far de pe coasta de vest americană.
3.În 1984, Președintele Statelor Unite Ronald Reagan, în timpul campaniei electorale pentru realegerea sa, glumește la microfon în timp ce se pregătea pentru a se adresa la radio public național, spunând că a ordonat bombardarea în cinci minute a Uniunii Sovietice.
Gluma produce iritare URSS.
4.Pe 11 august 1999 se produce ultima eclipsă totală de Soare din secolul XX vizibilă în România.
București, singura capitală europeană situată pe linia centrală a benzii de totalitate, s-a aflat în zona de maximum la 14:07, ora locală.