8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Articole Ziua de azi 10 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

10 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la 10 octombrie. Această zi a fost stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a creşte gradul de conştientizare şi educaţie publică pentru înţelegerea cât mai bună a bolilor mintale şi a tulburărilor de comportament, conform site-ului http://www.sant.ro/.

 

Într-o perioadă în care lumea se confruntă cu consecinţele şi impactul fără precedent al sănătăţii mintale şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra a miliarde de oameni, Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH) lansează campania Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, tema din 2021 fiind “There is no health without mental health”.

 

Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH) este singura organizaţie internaţională multidisciplinară care se ocupă de toate aspectele sănătăţii mintale.

A fost fondată în 1948 pentru a promova, printre toţi oamenii şi naţiunile, prevenirea tulburărilor psihice şi emoţionale, tratamentul şi îngrijirea adecvată a celor cu astfel de tulburări şi promovarea sănătăţii mintale.

WFMH este un ONG în statut consultativ cu Consiliul Economic şi Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ECOSOC) din 1963, în relaţii oficiale cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi în asociere oficială cu Departamentul de Informaţii Publice al ONU (DPI), conform site-ului https://wfmh.global/.

Sursa Google

10 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

 

1857: Începe construcția clădirii Universității din București după planurile arhitectului Alexandru Orăscu.

Sursa Wikipedia

1903: Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obținut de un chimist bavarez, Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său.

Aspirina a fost derivată la început din acidul salicilic, un extract din coajă de salcie, dar în 1899 Bayer a realizat un procedeu de a–l obține prin sinteză.

Sursa Google

1933: Un avion Boeing 247 este distrus în urma exploziei unei bombe, în apropierea orașului Chesterton, Indiana, SUA. Toți cei șapte oameni prezenți la bord au murit în urma incidentului, considerat primul sabotaj din istoria aviației comerciale.

Sursa Google

1933: Compania Procter&Gamble a lansat pe piață primul detergent de uz casnic, Dreft, care conținea surfactanți sintetici.

Sursa Google

1986: Un cutremur de 7,5 pe scara Richter a lovit San Salvador, El Salvador, omorând în jur de 1 500 de oameni.

Sursa Wikipedia

1999: Este ridicată „Roata din Londra“, la acel timp cea mai mare roată din Europa.

Sursa Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...