Home Editoriale Stil de viață 10 idei practice pe care trebuie să le știe oricine gătește!

10 idei practice pe care trebuie să le știe oricine gătește!

0
10 idei practice pe care trebuie să le știe oricine gătește!
10 idei practice pe care trebuie să le știe oricine gătește!

10 idei practice pe care trebuie să le știe oricine gătește! Am trecut de masa de Crăciun, dar umează Revelionul, iar gospodinele și gospodarii au început pregătirile pentru masa dintre ani. Pentru o viață mai ușoară în bucătărie, nu doar de sărbători, ci și pentru anul acesta, în cazul în care v-ați propus să petreceți timpul mai efficient în bucătărie, iată câteva idei utile.

Nu curăța cartofii de coajă dacă vrei doar să îi fierbi. Spală-i bine înainte și pune oala pe foc. După ce cartofii s-au fiert, coaja se va îndepărta cu ușurință.
  1. Pentru a stoarce mai ușor tot conținutul unei lămâi, bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde inainte. Deasemenea o mai poți rostogoli pe blatul de lucru punând puțină presiune pe ea, pentru acelși efect.
  2. Când fierbi leguminoase verzi, punei sarea la început; când fierbi leguminoase uscate, puni sarea abia atunci când boabele încep să se înmoaie sau să crape.
  3. Culoarea găluștelor de griș va fi mai accentuată, iar textura mai aerată dacă la o lingură cu vârf de griș se adaugă și 1/2 linguriță de mălai de porumb.
  4. Curătă căpșunile rapid, trecând un pai prin mijlocul fructului.
  5. Legumele verzi se fierb în apă clocotită cu sare, fără a fi acoperite cu capac. Astfel își pot menține culoarea pe timpul fierbere. Pentru a le accentua culoarea, se pune în apă și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu.
  6. Scoate rapid sâmburii cireșelor, folosind o agrafă de birou.
  7. În timp ce pregatești mâncarea, pune o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama să dea pe dinafara.
  8. Pune un cub de gheata în farfuria cu mancare daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.
  9. Dacă ai spart un ou într-un bol, dar a căzut înauntru și puțină coajă? Umezește-ți mâna și vei scoate coaja cât ai zice… “ou”!
  10. Prea multa sare în mâncare? Adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou delicioasă.