sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Editoriale Sănătate 10 analize de făcut în sarcină

10 analize de făcut în sarcină

În timpul sarcinii, femeile sunt supuse unor analize medicale regulate pentru a monitoriza sănătatea lor și a copilului nenăscut. Aceste analize sunt esențiale pentru a depista eventualele complicații sau probleme și pentru a asigura o sarcină sănătoasă și fericită.

Iată o listă a câtorva dintre analizele obișnuite efectuate în timpul sarcinii:

  1. Teste de urină

Analizele de urină sunt efectuate pentru a depista infecții ale tractului urinar. Acestea pot verifica nivelurile de glucoză și proteine, care indica diabet gestațional sau alte probleme.

  1. Ecografii

Ecografiile sunt utilizate pentru a monitoriza dezvoltarea fătului, pentru a verifica bătăile inimii acestuia și pentru a detecta eventuale anomalii sau probleme.

  1. Teste de screening prenatal

Acestea includ teste cum ar fi testul dublu/triplu test, testul de screening integrat sau testele non-invazive de screening prenatal (NIPT), care pot detecta anomalii genetice sau cromozomiale.

  1. Teste pentru boli cu transmitere sexuală

În unele cazuri, se pot efectua teste pentru boli cu transmitere sexuală, pentru a detecta și trata orice infecții care ar putea afecta sarcina sau fătul.

  1. Teste pentru depistarea diabetului gestational

Acesta poate include teste de toleranță la glucoză sau teste de monitorizare a nivelurilor de glucoză din sânge.

  1. Teste de depistare a infecțiilor

Analizele pentru depistarea infecțiilor precum toxoplasmoza, rubella sau CMV pot fi efectuate pentru a evalua riscul de complicații în timpul sarcinii.

  1. Teste de depistare a preeclampsiei

Acesta poate include măsurarea tensiunii arteriale și testarea proteinelor în urină, care pot fi semne ale acestei afecțiuni periculoase.

  1. Monitorizarea creșterii și dezvoltării

Medicul poate măsura regulat circumferința abdomenului și alte aspecte ale creșterii și dezvoltării copilului nenăscut.

9. Teste de sânge

Acestea includ testele pentru determinarea grupei de sânge și a factorului Rh, precum și pentru depistarea anemiei și a altor afecțiuni.

10. Alte teste specifice

În funcție de nevoile individuale ale fiecărei femei și de factorii de risc specifici, medicul poate recomanda și alte teste sau analize în timpul sarcinii.

Este important ca femeile însărcinate să urmeze îndrumările medicului și să efectueze toate analizele recomandate pentru a asigura o sarcină sănătoasă și pentru a minimiza riscul de complicații.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...