Astăzi este Ziua Copilului! 1 iunie, Ziua Copilului a luat naștere în anul 1956, atunci când Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate țările să aibă o zi a copilului.
În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului.
Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“
De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți.
În România, ziua copilului se celebrează în marile orașe, prin evenimente dedicate copiilor, cele mai multe dintre ele având loc în parcurile centrale.
Fiind prima zi de vară, ziua copilului se sărbătorește în primul rând prin activități în aer liber.
1.Pe 1 iunie 1475 se face prima mențiune documentară a orașului Craiova.
Craiova este municipiul de reședință al județului Dolj, Oltenia, România, format din localitățile componente Craiova (reședința), Făcăi, Mofleni, Popoveni și Șimnicu de Jos, și din satele Cernele, Cernelele de Sus, Izvorul Rece și Rovine.
Conform recensământului din anul 2011 orașul avea o populație de 269.506 de locuitori.
Orașul Craiova este situat în centrul regiunii istorice Oltenia, într-o zonă de relief relativ joasă de câmpie, făcând parte din întinsa Câmpie Română.
Mai exact, Craiova este așezată în Câmpia Olteniei, iar altitudinea medie la care se află orașul este de 100 m înălțime.
Clima din orașul Craiova este temperat-continentală de câmpie cu puternice influențe venite dinspre Marea Mediterană datorită situării orașului în sudul României.
Datorită acestui fapt, verile sunt lungi, călduroase și uscate, iar iernile blânde și scurte. Temperatura medie anuală este de 11-12° C.
Orașul Craiova este traversat de râul Jiu, unul dintre cele mai importante din țară, lacurile Balta Craioviței și Izvorului aflându-se pe teritoriul său.
2.În 1533, Anne Boleyn a fost încoronată ca regină a Angliei printr-o fastuoasă ceremonie la Westminster Abbey.
Anne Boleyn, a fost a doua soție a regelui Henric al VIII-lea al Angliei, cu care s-a căsătorit în ianuarie 1533, la numai patru luni după ce acesta a divorțat de Caterina de Aragon.
3.În 1914 are loc, la Constanța, vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea, împreună cu ceilalți membri ai familiei imperiale ruse.
Au fost întâmpinați de familia Regală și de personalități politice române. Aceasta va fi ultima lor vizită înafara Rusiei, înainte de asasinarea lor de către bolșevici din anul 1918.
Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei sau Nikolai Alexandrovici Romanov a fost ultimul împărat al Rusiei.
A domnit din 1894 până la abdicarea sa din 15 martie 1917 la sfârșitul revoluției din februarie.
A fost asasinat împreună cu întreaga sa familie de către bolșevici la ordinul lui Lenin.
În anul 2000, Țarul Nicolae al II-lea a fost Canonizat drept sfânt în Biserica Ortodoxă Rusă.
4.În 1945, autoritățile române înființează Universitatea Bolyai din Cluj, cu predare în limba maghiară, pentru a arăta bunăvoință în perspectiva Tratatului de Pace din 1947.
Universitatea Bolyai din Cluj a fost o universitate română de stat cu predare în limba maghiară, care a funcționat în perioada 1945–1959.
Sediul central al universității a fost instalat în școala de fete a doamnei Antonina De Gerando, de pe strada De Gerando (în prezent strada Arany János).
5.În 1946, pe 1 iunie sunt executați la Jilava, Ion Antonescu, împreună cu Mihai Antonescu, Constantin Z. Vasiliu și Gheorghe Alexianu, în urma condamnării la moarte de instanța „Tribunalului Poporului”.
6.Pe 1 iunie 1957,Televiziunea Română a transmis prima emisiune pentru copii de la Teatrul Țăndărică din București.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) sau mai simplu Televiziunea Română (TVR) este instituția publică de televiziune din România, care își difuzează programele pe patru canale centrale: TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR Internațional.
Pe lângă acestea, mai funcționează și cele șase studiouri regionale TVR Moldova (Chișinău), TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iași, TVR Târgu Mureș și TVR Timișoara, care, împreună, realizează și o bună parte din programul canalului TVR 3.
Din 3 noiembrie 2019, canalele TVR 1 și TVR 2 ale Televiziunii Române emit integral în format High Definition (HD).
7.În 2009, un Airbus A 330, aparținând companiei Air France, a dispărut deasupra Oceanului Atlantic.
Au fost 228 de victime, iar cutia neagră a fost găsită după 23 de luni de căutări.
Pe data de 1 iunie 2009, un avion aparținând companiei franceze Air France, cu 228 de oameni la bord, a dispărut de pe radare și s-a prăbușit în Oceanul Atlantic la circa 600 km în largul coastelor braziliene.
Nu au fost găsiți supraviețuitori.
În căutările disperate ale cutiilor negre nu s-au găsit decât 19 cadavre și niște resturi ale avionului.